TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. augusztus 23. 12:15

Éves összevetésben 27,6 százalékkal 185,6 milliárd rubelre nőtt az adózott eredményük.

A Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank, a Sberbank éves összevetésben 27,6 százalékkal 185,6 milliárd rubelre (1 rubel 4,35 forint) növelte adózott eredményét a második negyedévben.

(MTI)

A bank történetében soha eddig nem volt ekkora negyedéves profit. A szakértők kisebb, 167,4 milliárd rubel adózott eredményre számítottak a június végével záródott három hónapra. A negyedéves nettó kamatbevétel az egy évvel korábbi 339,3 milliárd rubelről 357,6 milliárd rubelre emelkedett. A rossz hitelekre félretett tartalék összege a negyedévben  89,1 milliárd rubel volt, kisebb az egy évvel korábbi 96,5 milliárd rubelnél. A Sberbank féléves profitja 33,9 százalékkal 352,2 milliárd rubelre nőtt.     

Tavaly a cég 541,9 milliárd rubel rekordnyereséget ért el, ami 143,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Sberbank öt éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Az orosz jegybank 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért eladta a Sberbank 7,58 százalékát, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.