TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. október 30. 12:59

Az év végével saját kérésére távozik a Ringier AG vezérigazgatói székéből Martin Werfeli, akit Christian Unger vált a poszton - tájékoztatta a médiacsoport magyarországi cége közleményben az MTI-t.

Az eddigi vezető a társaság igazgatótanácsának tagja lesz január elsejétől, valamint továbbviszi a svájci nyomdai üzletággal kapcsolatos eddigi feladatait - áll a tájékoztatásban.

"Martin Werfeli sikeresen egyesítette a különállóan tevékenykedő svájci és európai kiadói részleget egy több mint 7000 alkalmazottat foglalkoztató multinacionális médiavállalattá. Emellett a szervezeti felépítést is úgy alakította ki, hogy az megfeleljen a digitális átállás során fellépő kihívásoknak" - írják.

Vezetése alatt a Ringier az elmúlt években a klasszikus kiadó- és nyomdaipari vállalat profiljából egy kilenc európai és ázsiai országban tevékenykedő multimédia-konszernné alakult, melyek platformoktól és országoktól függetlenül összeköttetésben állnak egymással - méltatja a közlemény a távozó vezetőt.

A tájékoztatás szerint az új vezérigazgató eddig a dél-afrikai Naspers médiakonszern európai internetes ágazatáért volt felelős. Karrierjét a német Bertelsmann konszernnel kezdte, ahol 12 év alatt jelentős tapasztalatot szerzett a nyomtatott média területén.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.