2p

Az év végével saját kérésére távozik a Ringier AG vezérigazgatói székéből Martin Werfeli, akit Christian Unger vált a poszton - tájékoztatta a médiacsoport magyarországi cége közleményben az MTI-t.

Az eddigi vezető a társaság igazgatótanácsának tagja lesz január elsejétől, valamint továbbviszi a svájci nyomdai üzletággal kapcsolatos eddigi feladatait - áll a tájékoztatásban.

"Martin Werfeli sikeresen egyesítette a különállóan tevékenykedő svájci és európai kiadói részleget egy több mint 7000 alkalmazottat foglalkoztató multinacionális médiavállalattá. Emellett a szervezeti felépítést is úgy alakította ki, hogy az megfeleljen a digitális átállás során fellépő kihívásoknak" - írják.

Vezetése alatt a Ringier az elmúlt években a klasszikus kiadó- és nyomdaipari vállalat profiljából egy kilenc európai és ázsiai országban tevékenykedő multimédia-konszernné alakult, melyek platformoktól és országoktól függetlenül összeköttetésben állnak egymással - méltatja a közlemény a távozó vezetőt.

A tájékoztatás szerint az új vezérigazgató eddig a dél-afrikai Naspers médiakonszern európai internetes ágazatáért volt felelős. Karrierjét a német Bertelsmann konszernnel kezdte, ahol 12 év alatt jelentős tapasztalatot szerzett a nyomtatott média területén.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!