2017. június 14. 14:16

A tervezetthez képest egy hónappal később vette napirendjére a fővárosi közgyűlés az olimpiai pályázatért felelős cég, a Budapest 2024 Zrt. végelszámolását.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Egy héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy még a mai napig működik az olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt. és jó esetben is csak júliusban kezdődhet a végelszámolás. Az eredeti tervekkel ellentétben május helyett csak most került a fővárosi közgyűlés elé a téma.

Noha a napirendek között szerepel a téma, az előterjesztést egyelőre nem láthatjuk, azt ugyanis még mindig nem töltötték fel a budapest.hu oldalára. Így csak a helyszíni tudósításokból tudhatjuk meg, mi is lett a végső döntés. Az MTI tudósítása és a főváros oldalán szereplő cikk sem fogalmaz túlságosan hosszan, a lényeg viszont kiderül:

A közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy idén szeptember 1-jén kezdje meg a végelszámolást, a végelszámoló pedig a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. legyen Fodor Gergely vezetésével.

Vagyis az olimpiai pályázat visszavonása után 7 hónappal kezdődik csak meg a felelős társaság végelszámolása, ahol a vezetők elképesztő, milliós fizetéseket vesznek fel.

Egy tervezett helyszín, ami sose valósul meg

Előzmények

A Budapest 2024 Zrt. kiegészítő melléklete szerint a vezérigazgató a pályázattól való visszalépés után egy hónappal, március 23-án kapta meg a hivatalos felkérést a fővárosi önkormányzattól. A cég igazgatósága az április 23-i ülésen ismerhette meg a társaság jogutód nélküli megszűnésének részletes terveit, amit a felügyelőbizottság április 24-én tárgyalt. Úgy számoltak, hogy a fővárosi közgyűlés elé májusban került volna a megszűnésről szóló tervezet. Ebből június lett. 

mfor.hu