2008. május 7. 19:14

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) döntése értelmében Szűts Ildikó általános vezérigazgató-helyettes lesz a Magyar Posta vezérigazgatója - közölte a tanács szerdán.

Szűts Ildikó

Az NVT alapító határozatot adott ki a Magyar Posta Zrt. részére, amelyben megszüntette a társaság vezérigazgatója, Szabó Pál munkaviszonyát. Helyét az eddigi általános vezérigazgató-helyettes, Szűts Ildikó veszi át.

A határozattal igazgatósági tag visszahívásáról, új igazgatósági tag megválasztásáról is döntött a tanács és módosította a társaság alapító okiratát.

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóját a miniszterelnök miniszterré jelölte, erre tekintettel szükségessé vált munkaviszonyának és igazgatósági tisztségének megszüntetése. A Magyar Posta Zrt. leköszönt vezérigazgatóját, Szabó Pált gazdasági és közlekedési miniszterré nevezte ki a miniszterelnök, esküjét május 5-én tette le. Szabó Pál később közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter lesz.

Szűts Ildikó pályafutását 1984-ben gimnáziumi tanárként kezdte. 1990-1991 között a Magyar Gazdasági Kamara Oktatási Központjában a német-magyar oktatási kapcsolatok és képzési programok felelőseként tevékenykedett, majd 1992-től 1998 végéig a Human Investment Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójaként számos privatizációs, reorganizációs és felszámolási program humán projektjeit, több jelentős magyar vállalat humán erőforrás rendszerének és képzési stratégiájának kialakítását irányította.

1999-ben került a Magyar Postához, kezdetben a humán erőforrás helyzetfelmérő projektet vezette, ahol meghatározta a szükséges változtatásokat, fejlesztési irányokat a humán szervezet tudatos, megalapozott kialakítása érdekében.

1999. március 15-től a társaság humán erőforrás fejlesztési igazgatója, 2002-től humán erőforrás vezérigazgató-helyettese lett, majd 2007. május 01.-től kapott megbízást az általános vezérigazgató-helyettesi pozíció betöltésére. Irányítása alá tartozott a humán és a stratégiai terület, ő felelt továbbá a Magyar Posta CSR tevékenységéért is.

További karrierhíreket az mfor.hu Egyről a kettőre rovatában talál. 

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.