2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) döntése értelmében Szűts Ildikó általános vezérigazgató-helyettes lesz a Magyar Posta vezérigazgatója - közölte a tanács szerdán.

Szűts Ildikó

Az NVT alapító határozatot adott ki a Magyar Posta Zrt. részére, amelyben megszüntette a társaság vezérigazgatója, Szabó Pál munkaviszonyát. Helyét az eddigi általános vezérigazgató-helyettes, Szűts Ildikó veszi át.

A határozattal igazgatósági tag visszahívásáról, új igazgatósági tag megválasztásáról is döntött a tanács és módosította a társaság alapító okiratát.

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóját a miniszterelnök miniszterré jelölte, erre tekintettel szükségessé vált munkaviszonyának és igazgatósági tisztségének megszüntetése. A Magyar Posta Zrt. leköszönt vezérigazgatóját, Szabó Pált gazdasági és közlekedési miniszterré nevezte ki a miniszterelnök, esküjét május 5-én tette le. Szabó Pál később közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter lesz.

Szűts Ildikó pályafutását 1984-ben gimnáziumi tanárként kezdte. 1990-1991 között a Magyar Gazdasági Kamara Oktatási Központjában a német-magyar oktatási kapcsolatok és képzési programok felelőseként tevékenykedett, majd 1992-től 1998 végéig a Human Investment Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójaként számos privatizációs, reorganizációs és felszámolási program humán projektjeit, több jelentős magyar vállalat humán erőforrás rendszerének és képzési stratégiájának kialakítását irányította.

1999-ben került a Magyar Postához, kezdetben a humán erőforrás helyzetfelmérő projektet vezette, ahol meghatározta a szükséges változtatásokat, fejlesztési irányokat a humán szervezet tudatos, megalapozott kialakítása érdekében.

1999. március 15-től a társaság humán erőforrás fejlesztési igazgatója, 2002-től humán erőforrás vezérigazgató-helyettese lett, majd 2007. május 01.-től kapott megbízást az általános vezérigazgató-helyettesi pozíció betöltésére. Irányítása alá tartozott a humán és a stratégiai terület, ő felelt továbbá a Magyar Posta CSR tevékenységéért is.

További karrierhíreket az mfor.hu Egyről a kettőre rovatában talál. 

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.