TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. május 7. 19:14

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) döntése értelmében Szűts Ildikó általános vezérigazgató-helyettes lesz a Magyar Posta vezérigazgatója - közölte a tanács szerdán.

Szűts Ildikó

Az NVT alapító határozatot adott ki a Magyar Posta Zrt. részére, amelyben megszüntette a társaság vezérigazgatója, Szabó Pál munkaviszonyát. Helyét az eddigi általános vezérigazgató-helyettes, Szűts Ildikó veszi át.

A határozattal igazgatósági tag visszahívásáról, új igazgatósági tag megválasztásáról is döntött a tanács és módosította a társaság alapító okiratát.

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóját a miniszterelnök miniszterré jelölte, erre tekintettel szükségessé vált munkaviszonyának és igazgatósági tisztségének megszüntetése. A Magyar Posta Zrt. leköszönt vezérigazgatóját, Szabó Pált gazdasági és közlekedési miniszterré nevezte ki a miniszterelnök, esküjét május 5-én tette le. Szabó Pál később közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter lesz.

Szűts Ildikó pályafutását 1984-ben gimnáziumi tanárként kezdte. 1990-1991 között a Magyar Gazdasági Kamara Oktatási Központjában a német-magyar oktatási kapcsolatok és képzési programok felelőseként tevékenykedett, majd 1992-től 1998 végéig a Human Investment Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójaként számos privatizációs, reorganizációs és felszámolási program humán projektjeit, több jelentős magyar vállalat humán erőforrás rendszerének és képzési stratégiájának kialakítását irányította.

1999-ben került a Magyar Postához, kezdetben a humán erőforrás helyzetfelmérő projektet vezette, ahol meghatározta a szükséges változtatásokat, fejlesztési irányokat a humán szervezet tudatos, megalapozott kialakítása érdekében.

1999. március 15-től a társaság humán erőforrás fejlesztési igazgatója, 2002-től humán erőforrás vezérigazgató-helyettese lett, majd 2007. május 01.-től kapott megbízást az általános vezérigazgató-helyettesi pozíció betöltésére. Irányítása alá tartozott a humán és a stratégiai terület, ő felelt továbbá a Magyar Posta CSR tevékenységéért is.

További karrierhíreket az mfor.hu Egyről a kettőre rovatában talál. 

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.