<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kvótateljesítési vizsgálatok sorát indította a héten az ORTT; annak járnak utána, hogy az adott tévécsatornák annyi európai illetve magyar produkciót sugároznak-e, amennyit a médiatörvény előír a számukra - tudható meg az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) az MTI kérésére kiadott döntéséből.

A jogszabály úgy rendelkezik: az évi teljes televíziós műsoridő több mint felében európai, több mint harmadában eredetileg magyar nyelven készített műveket kell bemutatni. A műsoridő tíz százalékában olyan európai, hétben pedig magyar műsorokat kell bemutatnia, amelyeket tőle független előállítóval készíttetett, vagy attól öt évnél nem régebben készült műként szerzett be.

Mindkét szabály megsértését vizsgálják a Viasat3-nál, a TV Deko-nál és a Story TV-nél; az MTV zenecsatorna csak az első, a Filmmúzeum és a TV Paprika a független gyártói kvóta miatt számíthat eljárására.

Az összesen 16 elemből álló határozatból az is kiolvasható: kilenc műsorszolgáltató ellen azért indult közigazgatási eljárás, mert megszegték az ezen arányok teljesítésével kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erre a sorsra jutott a Filmmúzeum, a TV Paprika, a TV Deko, a fix.tv, a Budapest Televízió, a Vital TV, a VIVA, az MTV és az Echo TV is.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.