<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Magyarországon a munkáltatók körében a legnépszerűbb béren kívüli juttatás az élet- és balesetbiztosítás (31 százalék) - ez többek között a magyarországi adózás sajátságainak is köszönhető, írja a Merces legújabb adataira hivatkozva a Napi Gazdaság.

A sorban a második a munkába járás költségeinek megtérítése, valamint az alkalmazottak képzése holtversenyben, 28-28 százalékkal - közölte Dalibor Jakus, a Mercest működtető Profesia ügyvezető igazgatója.

A felmérés más részeiből kiderül azonban, hogy a két juttatás nem azonos csoportokra vonatkozik: amíg a munkába járás költségeit az alacsonyabban képzetteknek és az állami alkalmazottaknak térítik gyakrabban, addig a képzés inkább az amúgy is magasan kvalifikáltak és a magánszférában dolgozók előjoga.

Érdekes összehasonlítani a nemek közti különbségeket is: a felmérések szerint kétszer annyi férfi kap magáncélra mobiltelefont, mint nő, és sokkal több férfi munkaideje rugalmas, továbbá ők kapnak notebookot.

A régiók között is jelentős eltérések vannak. A biztosítási hozzájárulást (31 százalék), munkába járás költségtérítését (28 százalék), valamint az egészségügyi ellátást (14 százalék) Budapesten és vidéken is nagyjából hasonló mértékben kapják meg a dolgozók. A fővárosban azonban a flexibilis munkaidő (13 százalék), a notebook (14 százalék), a mobiltelefon (20 százalék), az ingyenes italellátás (22 százalék), valamint az alkalmazottak képzése (32 százalék) jóval gyakoribb, mint az ország más régióiban, írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.