<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyar Nemzet szerint törvénytelen segítséget kapott a digitális táblák beszerzésére kiírt tenderen az IBM.

A lap szerdai számában azt írták, hogy a lap birtokába került dokumentumból az derül ki: nem felel meg a közbeszerzési eljárásban kiírt pénzügyi minimum követelményeknek az iskolák informatikai fejlesztésére, többek között a digitális táblák beszerzésére vonatkozó tender egyik jelentkezője, az IBM, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) azonban tovább engedi versenyezni a céget.

A cikk szerint Puskás Imre, az NFÜ jogi főosztályvezetője levélben tájékoztatta Vági Mártont, a szervezet elnökét, hogy az IBM pályázatában a megköveteltnél kisebb árbevételt tüntetett fel, amit önkéntes hiánypótlással próbált meg korrigálni. A tender bírálóbizottsága szerint a módosítást nem engedi a közbeszerzési törvény, ezért azt javasolták Vági Mártonnak, hogy azt ne fogadja el.

Ezzel szemben a főosztályvezető javaslatát fogadta el az NFÜ elnöke, hogy tekintse érvényesnek az IBM tenderét, mert annak kizárása esetén csak egy pályázó, a HP maradna versenyben, s így nem lehetne jó árat kialkudni.

A lap emlékeztet arra, hogy Magyar Bálint 2005-ben ígérte meg először, negyvenezer iskolai tantermet szerelnek fel digitális táblákkal. Azóta többször módosították a beruházás "céldátumát", és még mindig nem tudni, mikor valósul meg.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.