2017. augusztus 25. 08:42

Majdnem 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum az Appeninn Holding Nyrt.-ben melyet egyből szabályozott ingatlanbefektetési társasággá alakítanak, vagyis nemsokára már adózniuk sem kell.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. valamint a Konzum PE Magántőkealap együttesen 49,02 százalékos, meghatározó befolyást szerez az Appeninn Holding Nyrt.-ben. A felvásárlásban összehangoltan eljáró társaságok a tőkepiaci törvény által előírt határidőn belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot is tesznek az Appeninn részvényesei számára.

Mészáros Lőrinc, Konzum-részvényes

A pénteken bejelentett megállapodás értelmében a Konzum Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap egyenlő arányban, 24,51 - 24,51 százalékos tulajdont szerez az elsősorban irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-ben.

A tőzsdén kívüli ügylet során az Appeninn 19.511.134 darab 100 forint névértékű törzsrészvényét a Konzum Nyrt., illetve a Konzum PE Magántőkealap 228,9 forintos átlagáron vásárolja meg. A tőkepiaci törvény értelmében a felvásárlásban összehangoltan eljáró felek az ingatlanbefektetési holding részvényesei számára 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesznek, a társaság részvényeinek 180 napos, súlyozott átlagárán.

Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a vállalatot szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakítják. Ennek az a nagy előnye, hogy a szit hatálya alá tartozó vállalat mentesül a társasági és a helyi adó alól, és más illetékeket sem kell leróniuk. Cserébe annyit kell tenniük, hogy a nettó eredményük legalább 90 százalékát ki kell fizetni osztalékként. Ezt húzta meg nemrég Schmidt Mária is a BIF-fel.

A Konzum a közlemény szerint az Appeninn Holdingban összpontosítja majd a jövőbeli ingatlanbefektetéseit, és a segítségével részben átstrukturálja a már meglévő ingatlan-portfólióját is.

A 2009 végén alapított Appeninn Holding Nyrt. Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társasága, részvényeit 2010-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A vállalat tulajdonában és üzemeltetésében lévő, összesen 65 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanok eszközértéke meghaladja a 22 milliárd forintot.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!