2017. augusztus 17. 06:37

Cserébe csak mindig ki kell majd vennie belőle a nyereség nagy részét.

Nem kell adóznia Schmidt Mária Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-jének, írja a Népszava.

(forrás: schmidtmaria.hu)

A szerencsés fordulat úgy állt be a cég életében, hogy rendkívüli közgyűlésen megszavazták: kezdeményezik a cég szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) való nyilvántartásba vételét. Márpedig

a szit hatálya alá tartozó vállalat mentesül a társasági és a helyi adó alól, és más illetékeket sem kell leróniuk.

Cserébe annyit kell tenniük, hogy a nettó eredményük legalább 90 százalékát ki kell fizetni osztalékként.

Ez a manőver úgy vált lehetségessé, hogy a parlament júniusban módosította a szit feltételrendszerét, és most már tőzsdecégeknek is érdemes megszerezniük ezt a státuszt. A szit Európában egyébként Bulgáriában, Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Törökországban is működik.

A BIF-et Schmidt júliusban halászta el Mészáros Lőrinc elől. Ha már Mészáros: a Népszava szerint ő lesz a szit következő ismert arca, mert várhatóan az Opus Global Nyrt. (volt Opimus) és a Duna House Nyrt. is ezt a megoldást fogja alkalmazni.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.