<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A botrány kirobbanását követő harmadik hét elején a legnagyobb autógyár tőzsdei papírjainak értéke 90 euró alatt mozgott.

Múlt héten még arról írtunk, hogy a VW papírjai benéztek a 100 eurós szint alá, most pedig már arról kell, hogy a kereskedés tartósan 90 euró alatt zajlott hétfő délelőtt.

Múlt héten pénteken 92,36 eurón zárták a kereskedést az emissziós botrányba került cég papírjai, nem sokkal háromnegyed 11 körül azonban 88,8 eurón állt, több mint 3,5 százalékos mínuszban. Ez az érték pedig még nem az eddigi leggyengébb, nem sokkal fél tíz után ugyanis 86,36 eurón is kötöttek ügyletet a cég papírjaira.

Ez most a VW kínálata. Kattintásra galéria nyílik!

Az esés persze nem véletlen. Ahogy azt a múlt heti eseményeket összefoglaló cikkünkben mi is kiemeltünk, egyre többen (kormányok, befektetők, kereskedők) eszmélnek rá arra, hogy a cégből ki lehet húzni még több pénzt, ilyen-olyan jogcímen.

Ha pedig azt nézzük, hogy a több mint 16 milliárd eurós amerikai büntetés, a visszahívás lehetséges 6,5 milliárdos költsége és a presztízsveszteség mellett még további kiadásai lesznek a vállalatnak, akkor nem kell nagyon csodálkozni, hogy inkább az eladói nyomás nagyobb a börzén. Ennek tükrében pedig az sem kizárt, hogy a 90 eurós szint még nem a vége. Nyilván ez az a pont, ahonnan bármerre indulhat az árfolyam, egy megnyugtató hírre felfelé, egy nagyobb „számla benyújtása” esetén lefelé.

A VW részvények délelőtti árfolyama
(Forrás: a frakfurti tőzsde honlapja)

A 90 euró egyébként azt jelenti, hogy a március 16-i 255,2 eurós záróértékhez képest 64,3 százalékot vesztett a cég a frankfurti tőzsdén.

Szász Péter
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.