<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A harmadik vizsgálat sem vezetett eredményre, így most egy ideig fel is függesztik a kutatást a Földeák-1 mezőn - jelentette be a kanadai tulajdonos.

Befejeződtek a harmadik kőzetrepesztéses vizsgálatok a Földeák-1 mezőn, azonban gázt továbbra sem találtak a szakemberek, ezért bizonytalan időre fel is függesztik a vizsgálatokat az adott mezőn - jelentette be honlapján a kanadai Falcon Oil & Gas.

A 3850 méteres mélységben elvégzett fúrások eredméyneként napi 560 köbméter gáz tört fel eleinte, a végén azonban már csak 200 köbméter. A kutatások összesen 130 órán keresztül zajlottak.

Miután a harmadik kutatás sem vezetett eredményre, a három tulajdonos - a Falcon, az Exxon Mobil és a Mol - közösen úgy döntöttek, hogy bizonytalan ideig felfüggesztik a fúrásokat a Földeák-1 kútnál. Az amerikai Exxon Mobil már a második sikertelen fúrás után kilátásba helyezte, hogy kiszáll a projektből, akkor azonban sikerült még rávenni őket, hogy egy harmadik repesztést végezzenek el.

Menedzsment Fórum