2009. november 3. 11:56

A harmadik vizsgálat sem vezetett eredményre, így most egy ideig fel is függesztik a kutatást a Földeák-1 mezőn - jelentette be a kanadai tulajdonos.

Befejeződtek a harmadik kőzetrepesztéses vizsgálatok a Földeák-1 mezőn, azonban gázt továbbra sem találtak a szakemberek, ezért bizonytalan időre fel is függesztik a vizsgálatokat az adott mezőn - jelentette be honlapján a kanadai Falcon Oil & Gas.

A 3850 méteres mélységben elvégzett fúrások eredméyneként napi 560 köbméter gáz tört fel eleinte, a végén azonban már csak 200 köbméter. A kutatások összesen 130 órán keresztül zajlottak.

Miután a harmadik kutatás sem vezetett eredményre, a három tulajdonos - a Falcon, az Exxon Mobil és a Mol - közösen úgy döntöttek, hogy bizonytalan ideig felfüggesztik a fúrásokat a Földeák-1 kútnál. Az amerikai Exxon Mobil már a második sikertelen fúrás után kilátásba helyezte, hogy kiszáll a projektből, akkor azonban sikerült még rávenni őket, hogy egy harmadik repesztést végezzenek el.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.