1p

A harmadik vizsgálat sem vezetett eredményre, így most egy ideig fel is függesztik a kutatást a Földeák-1 mezőn - jelentette be a kanadai tulajdonos.

Befejeződtek a harmadik kőzetrepesztéses vizsgálatok a Földeák-1 mezőn, azonban gázt továbbra sem találtak a szakemberek, ezért bizonytalan időre fel is függesztik a vizsgálatokat az adott mezőn - jelentette be honlapján a kanadai Falcon Oil & Gas.

A 3850 méteres mélységben elvégzett fúrások eredméyneként napi 560 köbméter gáz tört fel eleinte, a végén azonban már csak 200 köbméter. A kutatások összesen 130 órán keresztül zajlottak.

Miután a harmadik kutatás sem vezetett eredményre, a három tulajdonos - a Falcon, az Exxon Mobil és a Mol - közösen úgy döntöttek, hogy bizonytalan ideig felfüggesztik a fúrásokat a Földeák-1 kútnál. Az amerikai Exxon Mobil már a második sikertelen fúrás után kilátásba helyezte, hogy kiszáll a projektből, akkor azonban sikerült még rávenni őket, hogy egy harmadik repesztést végezzenek el.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!