2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új büntetőeljárást elindítását kezdeményezik az Il Ferro-károsultak - jelentette be a több mint száz autós perközösségét képviselő ügyvéd hétfő Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Hunyadfalvi Balázs közölte, az új eljárás indítását azzal indokolják, hogy a korábbit megszüntető határozat olyan nyomozás lefolytatása után született, amelynek során nem különítették el a 2007. februári tulajdonosváltás utáni szerződéseket.

Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy korábban a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozott az ügyben, ám ezt a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Mint mondta, úgy tudják, hogy a cég 2007 februárja óta is kötött szerződéseket, és ekkor is, regisztrációs díj címén, több százezer forint nagyságrendű összegeket vettek át az autósoktól. Álláspontja szerint a 2007 februárja után szerződést kötők esetében megáll a csalás gyanúja, hiszen a cég ekkor már feltehetőleg tudta, hogy nem tud majd fizetni.

A sajtótájékoztatón megjelenő, a kártérítési perben az autósokat képviselő Bense László Erik ügyvéd azt közölte, a Fővárosi Bíróságon hétfőn azt a tájékoztatást kapta, hogy hamarosan elbírálják a polgári peres eljárás soronkívüliségét.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!