2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az Europa Capital beruházásában negyvenmillió euróból épül meg a Nyugati pályaudvar és a közelében lévő posta épülete között az Eiffel Tér Irodaház, amely jövő nyárra készül el - mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Kovács Attila a fejlesztő, projekt menedzser DVM Group ügyvezetője.

Az épületben 18.500 négyzetméter iroda található, a bérleti díj 16-20 euró lesz havonta és négyzetméterenként, a fajlagos működtetési költség pedig 3,5 euró.

A bérbe adható kereskedelmi területek nagysága 4 500 négyzetméter. A 3 szintes mélygarázsban 365 parkolóhely lesz. A parkoló felső szintje közforgalmi lesz, a többi a bérlőket szolgálja.

Az irodaház és a pályaudvar közti területet egy szintnyit lesüllyesztik, így ott egy amfiteátrum-szerű tér keletkezik, amelyben kulturális rendezvények is tarthatók. Ennek a költsége 1,1 millió euró, amit szintén a beruházó fizet, bár a tér közterület lesz.

A beruházás húsz százaléka saját erő, a többit az MKB finanszírozza.

A beruházó Europa Capital független befektető, eddig 5 milliárd euró értékű projekteket hozott létre, és 17 országban van jelen. A két fejlesztő a Convergence Capital, valamint a DVM Group. Az előbbi eddig 150 millió euró értékben indított projekteket, míg az utóbbi félmillió négyzetméternyi iroda- és kereskedelmi létesítményt fejlesztett.A bérbeadást a Cushman and Wakefield végzi. Mint Szabó Viktória üzletágvezető elmondta, szerződést még nem kötöttek, de az érdeklődés jóval nagyobb, mint a szerkezetépítés közben lenni szokott.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!