2002. március 19. 11:00

Tízmilliárd forintból százharmincnál több harminchárom évesnél idősebb elővárosi vasúti kocsi felújítását kezdte meg a MÁV Rt.

Tízmilliárd forintból százharmincnál több harminchárom évesnél idősebb elővárosi vasúti kocsi felújítását kezdte meg a MÁV Rt. Az első szerelvényeket heteken belül forgalomba állítják, az utolsó kocsik 2003-ban hagyják el a javítóműhelyt. Április végén megérkezik annak a negyven darab sínbusznak a prototípusa, amelyet államadósság fejében szállít az orosz fél. A jármű elsőként Budapest és Esztergom között közlekedik majd.

A bemutatón elhangzott: a vasútfejlesztési program részeként 7,7 milliárd forintért tizenhárom Siemens ikermotorkocsit vásárol a MÁV. A korszerű járművek tizenhat hónap múlva szállítanak utasokat. Vásárlásához a környezetvédelmi alap célelőirányzata adott 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást évi 500 millió forint összegben. Siemens szállítja majd a MÁV-nak azt a tíz darab villanymozdonyt is, melynek első darabját április 3-án mutatja be a vasúttársaság. A tervek szerint a mozdonyok Budapest és Bécs között közlekednek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.