2002. március 19. 11:00

Tízmilliárd forintból százharmincnál több harminchárom évesnél idősebb elővárosi vasúti kocsi felújítását kezdte meg a MÁV Rt.

Tízmilliárd forintból százharmincnál több harminchárom évesnél idősebb elővárosi vasúti kocsi felújítását kezdte meg a MÁV Rt. Az első szerelvényeket heteken belül forgalomba állítják, az utolsó kocsik 2003-ban hagyják el a javítóműhelyt. Április végén megérkezik annak a negyven darab sínbusznak a prototípusa, amelyet államadósság fejében szállít az orosz fél. A jármű elsőként Budapest és Esztergom között közlekedik majd.

A bemutatón elhangzott: a vasútfejlesztési program részeként 7,7 milliárd forintért tizenhárom Siemens ikermotorkocsit vásárol a MÁV. A korszerű járművek tizenhat hónap múlva szállítanak utasokat. Vásárlásához a környezetvédelmi alap célelőirányzata adott 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást évi 500 millió forint összegben. Siemens szállítja majd a MÁV-nak azt a tíz darab villanymozdonyt is, melynek első darabját április 3-án mutatja be a vasúttársaság. A tervek szerint a mozdonyok Budapest és Bécs között közlekednek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.