<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az önvezető autók piacán szeretne minél nagyobb részesedést kihasítani a japán autógyár, ugyanakkor a Toyota most bemutatott járművei kereskedelmi célúak lennének.

Ma már kevésbé meglepő, hogy a világ legjelentősebb elektronikai seregszemléjén a CES-en nem feltétlen az informatikai cégek teszik a legfontosabb bejelentéseket. Most például a Toyota lepte meg a közvéleményt, olyan önvezető furgonokat mutatott be, amelyek a jövőben nagyon sok embert láthatnak el ennivalóval.


Az autógyártó nagy dobása a CES-en egy foodtruck volt, amelynek már most megvan a piaca, hiszen számos érdeklődő van a járművekre, így például a Pizza Hut és az Amazon is a vásárlók között lesz majd. A hírek szerint az Amazon ráadásul nem csak mozgó étteremként használhatja a Toyota járműveit, de bolt és logisztikai célokra is.

Utóbbi funkcióra egyébként az Amazon egyik nagy konkurense, a kínai Alibaba is alkalmazza majd ezeket a járműveket. Egy hétfői bejelentés szerint ugyanis egyedülálló megállapodást kötött az Alibaba és a Toyota, a kínai internetes kereskedelmi óriás a jövőben a japán autógyártó önvezető gépjárműveit használná fel a csomagok kiszállítására. A Toyota feltehetően még nagyobb lendülettel fogja belevetni magát az önvezető autózásba, hogy ezáltal a világ elsőszámú márkája legyen az iparágban, ahol tavaly a Volkswagen egyeduralmát nem sikerült megdönteni.
 
 
Toyota új autója lehet cipőbolt, vagy akár foodtruck is

A CES-en bemutatott járművekről a Toyota elnöke, Akio Toyoda azt mondta, hogy teljesen elektromosak lesznek, és önvezető funkcióval is ellátják őket. Ugyanakkor a flottákat vásárló partnereik tetszés szerint paraméterezhetik a járműveket, akár még a saját fejlesztésű önvezető moduljaikat is bele szerelhetik. Ezek mellett az e-Palette néven bemutatott járműveknek természetesen a felépítménye is tester szabható lesz. Akereskedelmi forgalomba állítás pontos dátumát nem árulták el, de arra utalt a Toyota vezetője, hogy a 2020-as évek elején már forgalomba állhanak az első ilyen járművek.
 
mfor.hu 
hirdetés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.