<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Újabb két cég jelentett be csoportos létszámcsökkentést, vagy jelezte leépítési szándékát a munkaügyi központnak Vas megyében - közölte az MTI érdeklődésére Kovács Péter, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai igazgató-helyettese.

Sárváron a bőrdíszműves termékek előállításával foglalkozó Universal Magyarország jelentett be 52 fős elbocsátást, Szombathelyen pedig az elektronikai termékeket gyártó Plati Hungary Kft. jelezte, hogy 157 főt készül elküldeni.

Hozzáfűzte: a sárvári cégnél a dolgozók már meg is kapták felmondólevelüket, várhatóan február első hetében kezdődnek meg a tényleges elbocsátások. A leépítésben érintettek döntő többsége, 57 fő közül 49 fizikai munkakörben dolgozik.

Szombathelyen a Plati Hungary Kft.-nél az elbocsátani szándékozott 157 dolgozó közül 137 betanított munkás. A dolgozókkal már itt is közölték, hogy hamarosan megszűnik a munkahelyük.

A leépítéseket mindkét cég esetében a termékeik iránti külföldi kereslet csökkenésével indokolták a munkáltatók.

Kovács Péter elmondta: már megjelent az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) hatmilliárd forintos válságkezelő csomagjának részeként egy pályázat, amely a munkahely megőrzését támogatja, és amelyre olyan cégek pályázhatnak, amelyek már bejelentették létszám leépítési szándékukat, de azt még nem hajtották végre.

Az első ilyen pályázatra, amelynek alapján például bér- és járulékkedvezményeket kaphatnak a bajba jutott cégek, január 23-tól lehet beadni a támogatási igényeket.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.