TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tovább folytatja bevásárló körútját a Hewlett-Packard (HP): a világ legnagyobb informatikai vállalata hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a biztonsági szoftvereket fejlesztő ArcSight nevű cég megvételéről.

Az óriásvállalat nagyjából másfél milliárd dollárért szerzi meg a szakmán kívül szinte ismeretlen társaságot, részvényenként 43,50 dollárt fizet, ami 24 százalékos felár a papír pénteki záró értékéhez képest, és 54 százalékkal több a felvásárlásról szóló első hírek megjelenése előtti állapothoz képest.

A HP alig egy hónapon belül már a második milliárdos felvásárlást jelenti be, augusztusban a 3Par nevű adattároló-specialista vállalat megszerzéséért versengett, és 2,35 milliárd dolláros ajánlatával végül a versenytárs Dell fölé kerekedett.

A kaliforniai ArcSight a vállalati szférának kínál biztonsági szoftvereket. Üzleti évének júliussal véget ért első negyedévében várakozáson felül teljesített, bevétele 48,1 millió dollár, nyeresége 3 millió dollár volt. Az utóbbi időben több nagy informatikai céggel kapcsolatba hozták, beszámolók szerint az Oracle és az IBM is foglalkozott a felvásárlás gondolatával.

A HP fő tevékenysége személyi számítógépek, nyomtatók és egyéb informatikai eszközök gyártása. A fő üzletágakon kívüli terjeszkedés stratégiája Mark Hurd előző vezérigazgatóhoz kötődik, aki augusztusban távozni kényszerült a cégtől egy női alvállalkozóval fenntartott kapcsolata körül kirobbant botrány miatt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.