2009. szeptember 7. 12:26

A roncsprémiumok kifutásával leépítésekre kényszerül a Skoda, mivel csökken a Fabia iránti kereslet.

A Hospodarské noviny beszámolója szerint a termelést nagyjából 30 százalékkal csökkenti a társaság, és 2500 fő elbocsátása várható, mindenek előtt azok körében, akiket külső közvetítő cégeken keresztül foglalkoztatnak.

A társaság pénzügyi igazgatója a lapnak elmondta: a roncsprémium program kifutásával kevesebb megrendelésre számítanak Fabiából. Holger Kintscher tájékoztatása szerint a gyár csúcskapacitása napi 1200 gépkocsi, ez két-három hónapon belül napi 800-1000 gépkocsira mérséklődhet.

Kintscher becslése szerint a Skoda idén 600 ezer autó eladásával számol, ez hozzávetőleg egytizeddel kevesebb a tavalyinál. Adózás előtti eredménye 5-7 milliárd korona körül várható, ami a tavalyinak nagyjából a fele.

A Skoda Auto eladásai az idei első fél évben 20 százalék körüli mértékben csökkentek, 90 milliárd koronára. Összesen 330 ezer gépkocsit adtak el, de csak 247 ezret gyártottak, a raktárkészleteket számolták fel. Így a termelés 30 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.