1p

A roncsprémiumok kifutásával leépítésekre kényszerül a Skoda, mivel csökken a Fabia iránti kereslet.

A Hospodarské noviny beszámolója szerint a termelést nagyjából 30 százalékkal csökkenti a társaság, és 2500 fő elbocsátása várható, mindenek előtt azok körében, akiket külső közvetítő cégeken keresztül foglalkoztatnak.

A társaság pénzügyi igazgatója a lapnak elmondta: a roncsprémium program kifutásával kevesebb megrendelésre számítanak Fabiából. Holger Kintscher tájékoztatása szerint a gyár csúcskapacitása napi 1200 gépkocsi, ez két-három hónapon belül napi 800-1000 gépkocsira mérséklődhet.

Kintscher becslése szerint a Skoda idén 600 ezer autó eladásával számol, ez hozzávetőleg egytizeddel kevesebb a tavalyinál. Adózás előtti eredménye 5-7 milliárd korona körül várható, ami a tavalyinak nagyjából a fele.

A Skoda Auto eladásai az idei első fél évben 20 százalék körüli mértékben csökkentek, 90 milliárd koronára. Összesen 330 ezer gépkocsit adtak el, de csak 247 ezret gyártottak, a raktárkészleteket számolták fel. Így a termelés 30 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!