<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Bár 2009 tavaszán még visszavonta a korábban kért csődvédelmet és külső tanácsadó vállalat segítségével reorganizációt tervezett végrehajtani a hatékonyabb működés és a fennálló hitelek törlesztése érdekében autós vállalkozásainál Csiki-Bege Lajos, a Fővárosi Bíróság december végi jogerős ítélete alapján január 7-én elkezdődött a felszámolási eljárás.

Sebészből lett vállalkozó

A Csiki-Bege Kereskedelmi Kft. felszámolását az autókereskedő Shaft Car Kft. kérelmére rendelte el a bíróság - mondta el a Napi Gazdaságnak  Ujváry Zoltán felszámolóbiztos, a Válságmenedzser Kft. munkatársa. Eddig hat vállalkozás nyújtott be követelést az adós céggel szemben, hitelintézet még nem jelentkezett. A bejelentési határidő február 15-én jár le, így a felszámoló ezt követően tudja összesíteni a tartozásokat. A kft. tevékenységet záró mérlege február közepére készül el - tette hozzá Ujváry.

Mint ismert, a cég tulajdonosa likviditási problémái miatt tavaly márciusban még csődvédelmet kért autós vállalkozásai számára, ám azt később visszavonta azzal a szándékkal, hogy átszervezik a céget.

Csiki-Bege Lajos a csődvédelem bejelentése után arra panaszkodott, hogy partnereik, hitelezőik, valamint a közüzemek magatartása is alaposan megváltozott a cégcsoport irányába, mivel Magyarországon a csődvédelem sokak szemében egyenlő a csőddel. A bankok inkasszók lehívásával blokkolták a számlaforgalmat, több partner betiltotta a cég számára az átutalásos fizetési lehetőséget, a közüzemek pedig előre számlázták díjaikat. Ezzel egy időben számos, a Csiki-Begével kötött szerződést mondtak fel.

A cég egyébként már korábban is került nehéz helyzetben, amikor 210 millió forintos adóssága miatt a hitelező bank le akarta foglalni a Csiki-Bege Autóplázát. A cégvezér akkor még ki tudott mászni a finanszírozási csapdából. Erre az esetre utalva az mfor.hu-nak adott nyilatkozatában Csiki-Bege Lajos kijelentette: "nálam a történet ott kezdődik, amikor meghallom, hogy valami lehetetlen".

A Napi Gazdaság úgy tudja, a felszámolás miatt Csiki-Bege teljesen kivonult az autókereskedelemből és ingatlanfejlesztői tevékenységére koncentrál a jövőben.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.