2016. március 25. 13:16

A közelmúltban arról szóltak a hírek, hogy eladóvá vált Hugh Hefner mára igencsak megkopott fényű Playboy villája, most pedig már az ikonikus magazint is kiadó vállalat vevőkereséséről szólnak a hírek.

Amerikai sajtóértesülések szerint eladóvá vált az ikonikus magazin kiadója, a Playboy Enterprises. A hír abból a szempontból nem meglepő, hogy a közelmúltban a vállalkozás nehézségeit jelző információk láttak napvilágot, illetve a Playboy néhány hónapja jelentette be, hogy átalakítja a nyomtatott lapot, és száműzik belőle a védjegyének számító aktmodelleket. Az eladási hír szempontjából az sem mellékes, hogy januárban derült ki az is, hogy a lap alapítójának villája szintén vevőre vár.

A beszámolók ugyanakkor megjegyzik, hogy a Hugh Hefner otthonának számító Playboy-villa állapota nincs feltétlen összhangban az érte kért 200 millió dollárral, és a vevő nem feltétlen az ingatlanért, sokkal inkább a hozzá kapcsolódó érzésért és "márkáért" kell, hogy fizessen. Az akkori pletykák szerint a vevő esetleg birtokba sem tudja rögtön venni az ingatlant, mert Hefner élete végéig a házban szeretne maradni. Szarkasztikusan persze megjegyezhetjük, hogy a magazin alapítója a napokban 90 éves lesz, így a vevőnek ebben az esetben sem kell valószínűleg túl sokat várni.

Amikor a hirdetésben több a szexizmus, mint a Playboyban

A Playboy Enterprisesról most megjelent hírek szerint a teljes cégcsoport új tulajdonoshoz kerülhet, amelyben a magazin kiadója mellett a Playboy-villa is benne van. Más kérdés, hogy a magazin a korábbi sokmilliós példányszámtól nagyon messze van, hiszen míg fénykorában 5 millió is elkelt belőle, addig manapság már a 800 ezret is alig éri el. A legnagyobb érték a márkanév, amely alatt többféle termék is megjelenik, így kozmetikumok vagy éppen ruházati cikkek.

A beszámolók szerint a cégcsoportot 500 millió dollárért szeretnék eladni, és a vállalat vezérigazgatója, Scott Flanders szerint mind amerikai, mind nemzetközi érdeklődők vannak, nevesíteni azonban nem kívánta őket.

A magazinban – hol több, hol kevesebb ruhában - az elmúlt hat évtized alatt számos híresség vetkőzött, így Marilyn Monroe, Jayne Mansfield, Cindy Crawford, vagy éppen a legtöbbször szereplő Pamela Anderson. Márciustól ugyanakkor nagyot változott a lap, immár nem szerepelnek benne meztelen nők.

mfor.hu