2017. március 14. 12:55

Hiába használják a világ nagyvárosaiban is az egyedi ajtónyitási rendet a metrókocsiknál, Budapesten visszatérünk a 2015 előtti időszakba.

Ha helytálló az iho.hu értesülése,  március 15-től már nem kell gombokat nyomogatni, ha le- vagy felszállni szeretnénk a metrókocsikra. Visszatér ugyanis az automatikus ajtónyitás.

Pedig 2015 októberében még maga a BKK is azzal érvelt az egyedi ajtónyitási rend bevezetésénél, hogy a világ számos nagyvárosában ez a módi, aminek köszönhetően jelentősen csökkenthető az ajtók elhasználódása és javítható a járművek légkondicionálásának hatékonysága.

Az iho.hu írása szerint vissza térhet a 2015 októbere előtti rendszer: a szerelvény beérkezik az állomásra, az ajtók kinyílnak, majd a figyelmeztető hang- és fényjelzés után – szintén egyszerre – záródnak is. Az odazárás elleni védelem természetesen működik tovább, ettől senkinek nem kell félnie.

Frissítés:

A BKK hivatalos sajtóközleménye szerint utaspanaszokra, illetve fogyatékkal élők érdekképviseleti szerveire hivatkozva szüntetik meg az egyedi nyitást. A 2-es metrón a járművezető nyitja, illetve zárja az ajtókat, a 4-esen természetesen az automatikus vezérlés gondoskodik minderről.

(Fotó: MTI)

mfor.hu