TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Aláírták a TriGranit beruházásában épülő zágrábi Arena Centar bevásárló- és szórakoztató központ finanszírozási szerződését kedden Zágrábban.

A TriGranit ingatlanfejlesztő cég és hat nemzetközi bank alkotta konzorcium között létrejött megállapodás értelmében a pénzintézetek 150 millió eurót biztosítanak a TriGranit zágrábi projektje számára.

Demján Sándor, a TriGranit elnöke elmondta: 250 millió euró beruházással építik meg a város legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központját, amelyet várhatóan 2010 novemberében adnak át. A 250 millió euróból 100 millió eurót a TriGranit saját erőként biztosít, 150 millió eurót hitelből. A bevásárlóközpont bérlői pedig további 100 millió euró beruházást hajtanak végre a létesítményben.

Demján Sándor az aláírás kapcsán elmondta, hogy a TriGranit hosszú távon van jelen a horvát piacon is. Beszédében kitért arra, hogy a politika általában a bankokat hibázta a válságért, holott az országkockázat nem a bankok, hanem a nem megfelelő gazdaságpolitikai döntések miatt keletkezik.

Az aláírási ünnepségen Tamara Obradovic Mazal, a horvát gazdasági minisztérium államtitkára arról szólt, hogy TriGranit beruházása az országukba vetett bizalmat jelzi, hatása az adóbevétel és a foglalkoztatás szempontjából is jelentős.

A TriGranit projektje a pénzügyi világválság kirobbanása óta a legnagyobb közvetlen külföldi tőkebefektetés Közép-Kelet Európában. A hitelező banki konzorcium tagja az Intesa Sanpaolo, az Erste Group, a Hypo Investmentbank, a Cassa di Risparmio della Republica di San Marino, az MKB Bank és a CIB Bank.

A TriGranit tájékoztatása szerint az Arena Centar üzlethelyiségeinek 70 százaléka már bérlőre talált, köztük van a SPAR, illetve a Blitz Cinestar. A központban 10 nagyáruház, több mint 200 kereskedelmi egység, egy 10000 négyzetméteres hipermarket, kávézók, éttermek, és egy 9 termes multiplex mozi kap helyet.

Az aláírást követően Demján Sándor az MTI-nek elmondta, hogy Horvátországban 100 millió euró beruházásával tengerparti szállodaépítésében is gondolkodnak, amelyet az idegenforgalom fellendülése esetén indítanak majd el. A válság a TriGranitot is érintette, le kell állítaniuk néhány projektet, és nehezebbé vált a finanszírozás is, de kifizetődik a TriGranit munkájának a minősége, a bizalmi tőkéje - közölte Demján Sándor.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.