2014. november 13. 09:37

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Central Médiacsoport Zrt. (korábbi nevén: Sanoma Media Budapest Zrt.) által üzemeltetett www.profession.hu és a www.jobmonitor.hu weboldalak megvásárlását a Ringier Axel Springer Media AG számára.

A GVH az összefonódás értékelésekor megállapította, hogy a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett www.profession.hu és a www.jobmonitor.hu weboldalaknak (Online álláshirdetési üzletág) eladása a Ringier Axel Springer Media AG közös tulajdonosai (Ringier AG és az Axel Springer SE) közötti irányítási kapcsolatokat nem érinti. Az indoklás szerint a Ringier-csoport és az Axel Springer-csoport is csak a közös irányításuk alatt álló Ringier Axel Springer Media AG csoporton keresztül végez érdemi piaci tevékenységet Magyarországon. Így a vizsgálat kizárólag a Ringier Axel Springer Media AG és az Online álláshirdetési üzletág kapcsolatára irányult, közölte a GVH.

A Ringier Axel Springer Media AG és az Online álláshirdetési üzletág azonos tevékenysége a hirdetési felületek értékesítése, azonban online álláshirdetéseket kizárólag az Online álláshirdetési üzletág tesz közzé, ezenkívül az érintett piacokon a két fél magyarországi forgalomból való részesedése nem éri el a 20 százalékos mértéket, így az összefonódás nem jár együtt káros horizontális hatásokkal.

A GVH további káros vertikális vagy portfolió hatásokat sem azonosított, mert az egyes meghatározó jelentőségű naturális mutatók (meghirdetett állások száma, egyedi látogatók száma, megtekintések száma) alapján az Online álláshirdetési üzletág piaci részesedése nem éri el a 30 százalékot. Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciót, áll a szervezet közleményében.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.