2017. október 27. 03:19

Mit is érne egy filmpark igazi látványosság nélkül?! Kisvárdán tudják, hogy semmit sem.

Nyár elején számoltunk be arról, hogy Seszták Miklós fejlesztési miniszter folyamatosan fejlődő városában, Kisvárdán nemcsak multifunkcionális sportcsarnok, stadion és csúszdapark készül, hanem vízi filmstúdió/filmpark kialakításán is dolgoznak. A helyi Várfürdő és környezete fejlesztésére még 2015-ben adott pénz a kormány, 2,5 milliárd forintot.

Ezt követően Seszták elmondta, hogy

"mivel számos, a filmben jártas személy származik a környékről - mint például Adolf Zukor, a Paramount Pictures filmvállalat alapítója, aki Ricsén született és Mátészalkán tanult - megfelelő a háttér egy vízi filmstúdió kialakítására is".

A közbeszerzési hatóság adatbázisában fellelhető dokumentumok alapján a filmstúdió 2018. április 20-ra készülhet el. A stúdiócsarnokra és a kültéri díszletekre már megkötötték a szerződéseket, előbbit a Nyírépszer csinálja meg nettó 186,4 millió forintért, a kültéri díszletek kialakításáért pedig az MHM Product Kft. felelős, amiért 294,4 milliót kap majd.

Most egy újabb információ derült ki a tervezett filmpark kapcsán. A közbeszerzési dokumentumok közé a napokban került fel egy ajánlattételi felhívás, szintén stúdiócsarnokra vonatkozóan. A közel 13 méteres belmagasságú épület

"a pomázi Stern filmstúdióból átszállított "The Terror" nevű díszlet hajó csapadék elleni védelmét és nagyközönség előtti védett bemutathatóságát kívánja biztosítani".

A csarnokban a kiállított hajó síkban körbejárható lesz és akadálymentesített.

A most közzétett ajánlattételi felhívás megismételt eljárás keretén belüli közbeszerzésre utal. Erre alapozva szerettük volna tisztázni, hogy ez pontosan milyen kapcsolatban áll a nyáron megkötött, stúdiócsarnok kivitelezésére vonatkozó szerződéssel, azzal volt-e valami gond, vagy esetleg ez egy teljesen új építmény lesz-e, ám cikkünk megjelenéséig sem az ajánlatkérő, a Kisvárdai Várfürdő Nonprofit Kft., sem az önkormányzat nem reagált a megkeresésünkre.

A rendelkezésre álló információk alapján két lehetőségre tudunk gondolni:
1) A két stúdiócsarnok egymástól független, a mostani eljárás egy új építményre vonatkozik.
2) A korábban megkötött szerződés felbontásra került. Erre több jogszabály adta lehetőség is van, melyek közül a legesélyesebb azt tartjuk, hogy a szerződés olyan lényeges módosítására volt szükség, ami már új eljárás lefolytatását vonja maga után.

Az ajánlattételi határidő mindenesetre ma, tehát október 27-én jár le.

Székely Sarolta
mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.