<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A házi kedvencek tartásának megvannak a maga írott és íratlan szabályai. Egy állat gondozása mindig nagy feladat, még ha az elején nem is tűnik annak. 

Mutatjuk, mik a legfontosabb szempontok, ha valaki szeretne felelős, szerető gazdi lenni!

A felelősség adott

Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy állat befogadásával új dimenzió nyílik meg a számunkra. Ez a kis lény jelen lesz a mindennapjainkban, a tartásával járó, nem kevés plusz feladattal együtt. Ráadásul egy életre szóló kapcsolatról beszélünk, ezért fontos, hogy ismerjük a vele járó felelősséget, kötelezettségeket. 

Nem utolsó sorban az is lényeges, hogy meg tudjuk teremteni számára a lehető legmegfelelőbb életfeltételeket. Csak akkor vállaljunk állatot, ha mindezeket alaposan átgondoltuk, és még így is rá tudunk bólintani az új lakóra, akinek mindenféle szükséges dolgot beszerezhetünk a TerraPlaza terrarisztika bolt és webáruház shopjában.

Fontos az érzelmi kötelék

A szeretetet jó adni és kapni, és ez így van a gazdi-kedvenc kapcsolaton belül is. Igyekezzünk a lehető legnagyobb figyelmet fordítani rá, és szerető gondoskodással körbevenni. Meg fogja hálálni. Az állat számára a gazdája jelenti a világ közepét, ezért ha rossz passzban vagyunk, soha ne töltsük ki rajta a dühünket.

Etetés, itatás

A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak a növekedéshez szükséges, hanem az egészséges élethez is. Éppen ezért a táplálékon nem szabad spórolni, állatunk megérdemli a lehető legjobb minőségű étkezést. 

A vízpótlás is alapvető, a vizes tálka ellenőrzése legyen elsődleges napi program. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mégis mit, és abból mennyit tegyünk az ételes táljába, kérjük szakértő tanácsát! 

Mozgásra fel!

Bármilyen állatról is legyen szó, megvan a maga mozgásigénye. Ez nem csak a cicára és a kutyára, hanem bizony a madarakra, halakra, hörcsögökre és a hüllőkre is érvényes. Az ajánlott minimum mozgásteret mindenképpen tartsuk be, de lehetőleg igyekezzünk minél nagyobb területet biztosítani a számára! Vegyük figyelembe az állat fajtáját, méretét, és mozgásigényét.

Az egészség nagy kincs

Ahogy nálunk embereknél is felütheti a fejét a baj fájdalom nélkül is, úgy ez a kedvenceinkre is érvényes. Éppen ezért vigyük el őt rendszeres szűrővizsgálatokra, baj esetén pedig sose késlekedjünk, vigyük orvoshoz, mert az élete múlik rajtunk! Amire még szükség lesz: oltások, és féregtelenítés.

Mi lesz a kölykökkel?

Érdemes erre még idejében gondolni. Ha mi már nem tudnánk gondoskodni a kedvencünk utódairól, illetve előreláthatólag nem találnánk nekik jó gazdát, akkor jó megoldás az ivartalanítás.

Állatbarát környezet

Hiába a finom falatok, a kellő mozgástér, az egészségének óvása, és a féltő szeretet, ha valamiért mégsem érzi jól magát nálunk az állat, vagy mi nem tudunk igazodni hozzá. A környezetet úgy kell kialakítani, hogy mind a kedvenc, mind pedig a gazdája szeressen együtt élni, és jól érezze magát.

Felelős állattartásra fel!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.