TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Teljesen átalakítja az európai piacait érintő üzleti modelljét a brit gyökerű GlaxoSmithKline (GSK) globális gyógyszeripari vállalat. A társaság 2021 januárjától új formában fog működni Magyarországon, de ez nem érinti a gödöllői üzemet, amihez a kormány majdnem kétmilliárd forintos támogatást adott – tudtuk meg az óriáscégtől.

A GSK globális központja úgy döntött, hogy 16 európai országban, köztük Magyarországon is, a jövőben egy új működési modellben fogja terápiáit és védőoltásait elérhetővé tenni a magyar betegek és orvosok számára. Jelenleg a GlaxoSmithKline Magyarország Kft.-n keresztül végzik ezt a munkát, de 2021 januárjától a vállalat disztribúciós partnerekkel fog együttműködni termékei piaci jelenlétének támogatására – közölte lapunkkal a vállalat.

forrás: pixabay.com forrás: pixabay.com

A GSK gyógyszerei és vakcinái a partnereken keresztül a jövőben is változatlanul elérhetőek lesznek majd. Ez a globális döntés a nem vényköteles termékeket forgalmazó GSK Consumer üzletágat és a Gödöllői GSK vakcinagyárat semmilyen módon nem érinti! – fűzte hozzá a társaság.

A GSK két ütemben, összesen 21 milliárd forintos beruházással bővítette a gödöllői gyártóüzemét, és ezzel a hazai oltóanyaggyár stratégiai szereplővé lépett elő a vállalat globális vakcinagyártási tevékenységében. A hivatalosan tavaly novemberben befejeződött beruházáshoz 1,8 milliárd forintot adott a magyar kormány, amely még 2014-ben stratégiai megállapodást kötött a világcéggel.

A több mint 100 új munkahelyet teremtő kapacitásbővítés célja, hogy a vállalat 2023-tól minden Diphtheria Toxoid és Tetanus Toxoid terméket egy helyen, hazai vakcinaüzemében gyártson. A GSK 26 éve három divízióval van jelen Magyarországon, 17 éve működő gödöllői gyára globálisan is fontos szerepet játszik a gyermek-, tinédzser- és felnőttkori védőoltások előállításában.

A GSK és a Sanofi idén áprilisban jelentette be, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá, amelynek értelmében a két vállalat a birtokában lévő innovatív technológiák felhasználásával törekszik adjuváns Covid–19-vakcina kifejlesztésére. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.