TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 2. 15:24
mfor.hu

Április 19-ig hosszabbították meg a rendkívüli termelési szünetet. 

Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, a motorgyár "a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést" az április 13-i héten.

A vállalatvezetés a következő hétre fizetett szabadságot rendelt el azoknak a munkavállalóknak, akik a munkavégzés alól mentesülnek. A második hétre vonatkozó elszámolásról április 9-ig hoznak döntést.

Az Audi Hungaria jelenleg az állásidőt, az elszámolási időszakra történő lemondást, az otthoni munkavégzést, a rugalmas munkaidőkeretet és a szabadság elrendelést vegyesen alkalmazza.

(Fotó: depositphotos.com) (Fotó: depositphotos.com)

A kommunikációs vezető hangsúlyozta, hogy a termelés mielőbbi fokozatos felfutását a vállalat válságstábja az érvényes egészségvédelmi előírásoknak megfelelően a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett tervezi.

Az Audi március 17-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-tól leáll a termelés a gyárban. A győri mellett az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli és mexikói telephelyein is leállt a termelés.

Mások is hosszabbítanak

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt héten jelentette be, hogy további két héttel, április 21-ig meghosszabbítják a leállást. Amennyiben pedig a helyzet azt lehetővé teszi, április 22-én újraindul a termelés a kecskeméti telephelyen.

Hosszabbításról döntött a Magyar Suzuki Zrt. is. Az esztergomi gyárban az eredetileg március 23-tól április 3-ig bejelentett leállást szintén további két héttel toldották meg.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.