TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Újpest belső részein viszont csökkenhetnek az ingatlanárak.

Azzal, hogy a hármas metrónak szélesebb lesz az elérése, a kereskedelmi bérleti díjakban még a korábban jelzettnél is komolyabb visszaesés képzelhető el Újpest centrumában, míg a kerület külsőbb részei felértékelődnek - nyilatkozta Balla Ákos ingatlanszakértő a blogstar.hu oldalnak.

Balla Ákos (forrás: blogstar, Újbuda Média) Balla Ákos (forrás: blogstar, Újbuda Média)

A Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője (aki egyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának is tagja) elmondta, hogy eddig Újpest-Városközpont volt a hármas metró végállomása, ott koncentrálódott a lakásvásárlói- és bérlői kereslet, hiszen onnan lehetett a leggyorsabban bejutni a XIII. kerület munkahelyeire. Ugyanígy a kereskedelmi bérlők központja is itt található, "hiszen hömpölyögnek az emberek, ahogy leszállnak a metróról és felszállnak a buszra.

A BKIK oldalán közölt interjúból kiderül, hogy a Balla Ingatlan elemzése szerint az új megállók nyomán 5-15 százalékos áremelkedés várható Káposztásmegyeren, míg az eddigi végállomás környékén, Újpest belső részein 5-6 százalékkal csökkenhetnek az ingatlanárak.

Balla Ákos szerint ma az újpesti a főváros egyik legaktívabb ingatlanpiaca, több kerület csomópontjának számít. Például azok is itt keresnek lakást, akik a XIII. kerületben dolgoznak, de nem tudják megfizetni az ottani, magasabb árakat.

A szakértő a metróvonal másik végpontját, Kőbányát és Kispestet is pörgős ingatlanpiacnak tartja, ahol más kerületekhez képest 10-20 százalékkal olcsóbban lehet vásárolni, de a metró közelsége kiváló elérhetőséget biztosít más városrészekhez.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.