<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Újpest belső részein viszont csökkenhetnek az ingatlanárak.

Azzal, hogy a hármas metrónak szélesebb lesz az elérése, a kereskedelmi bérleti díjakban még a korábban jelzettnél is komolyabb visszaesés képzelhető el Újpest centrumában, míg a kerület külsőbb részei felértékelődnek - nyilatkozta Balla Ákos ingatlanszakértő a blogstar.hu oldalnak.

Balla Ákos (forrás: blogstar, Újbuda Média)Balla Ákos (forrás: blogstar, Újbuda Média)

A Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője (aki egyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának is tagja) elmondta, hogy eddig Újpest-Városközpont volt a hármas metró végállomása, ott koncentrálódott a lakásvásárlói- és bérlői kereslet, hiszen onnan lehetett a leggyorsabban bejutni a XIII. kerület munkahelyeire. Ugyanígy a kereskedelmi bérlők központja is itt található, "hiszen hömpölyögnek az emberek, ahogy leszállnak a metróról és felszállnak a buszra.

A BKIK oldalán közölt interjúból kiderül, hogy a Balla Ingatlan elemzése szerint az új megállók nyomán 5-15 százalékos áremelkedés várható Káposztásmegyeren, míg az eddigi végállomás környékén, Újpest belső részein 5-6 százalékkal csökkenhetnek az ingatlanárak.

Balla Ákos szerint ma az újpesti a főváros egyik legaktívabb ingatlanpiaca, több kerület csomópontjának számít. Például azok is itt keresnek lakást, akik a XIII. kerületben dolgoznak, de nem tudják megfizetni az ottani, magasabb árakat.

A szakértő a metróvonal másik végpontját, Kőbányát és Kispestet is pörgős ingatlanpiacnak tartja, ahol más kerületekhez képest 10-20 százalékkal olcsóbban lehet vásárolni, de a metró közelsége kiváló elérhetőséget biztosít más városrészekhez.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.