2019. február 12. 17:13
mfor.hu

Újpest belső részein viszont csökkenhetnek az ingatlanárak.

Azzal, hogy a hármas metrónak szélesebb lesz az elérése, a kereskedelmi bérleti díjakban még a korábban jelzettnél is komolyabb visszaesés képzelhető el Újpest centrumában, míg a kerület külsőbb részei felértékelődnek - nyilatkozta Balla Ákos ingatlanszakértő a blogstar.hu oldalnak.

Balla Ákos (forrás: blogstar, Újbuda Média) Balla Ákos (forrás: blogstar, Újbuda Média)

A Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője (aki egyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának is tagja) elmondta, hogy eddig Újpest-Városközpont volt a hármas metró végállomása, ott koncentrálódott a lakásvásárlói- és bérlői kereslet, hiszen onnan lehetett a leggyorsabban bejutni a XIII. kerület munkahelyeire. Ugyanígy a kereskedelmi bérlők központja is itt található, "hiszen hömpölyögnek az emberek, ahogy leszállnak a metróról és felszállnak a buszra.

A BKIK oldalán közölt interjúból kiderül, hogy a Balla Ingatlan elemzése szerint az új megállók nyomán 5-15 százalékos áremelkedés várható Káposztásmegyeren, míg az eddigi végállomás környékén, Újpest belső részein 5-6 százalékkal csökkenhetnek az ingatlanárak.

Balla Ákos szerint ma az újpesti a főváros egyik legaktívabb ingatlanpiaca, több kerület csomópontjának számít. Például azok is itt keresnek lakást, akik a XIII. kerületben dolgoznak, de nem tudják megfizetni az ottani, magasabb árakat.

A szakértő a metróvonal másik végpontját, Kőbányát és Kispestet is pörgős ingatlanpiacnak tartja, ahol más kerületekhez képest 10-20 százalékkal olcsóbban lehet vásárolni, de a metró közelsége kiváló elérhetőséget biztosít más városrészekhez.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.