2018. május 31. 08:25
mfor.hu

Az utolsó jóváhagyást is megkapta a Bayer, így felvásárolhatja a világ egyik legutáltabb vállalatát, a Monsantót.

Az amerikai igazságügyi minisztérium is rábólintott a Bayer-Monsanto gigaügyletre, ezzel pedig elhárult az utolsó akadály is a német cég elől. A Bayer 66 milliárd dollárért akvirálja az amerikai mezőgazdasági óriást, az ügylet a Bayer várakozása szerint június 14-vel legkésőbb lezárásra kerül. A felvásárlás feltétele, hogy a Bayer 9 milliárd értékben ad el eszközöket, melyek jelentős részét a BASF viszi, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

A Monsanto beolvasztása csak akkor zárulhat le, ha a Bayer és a BASF közti ügyletek már befejeződnek, melyre két hónapon belül sor kerülhet. A BASF 6,8 milliárd dollárért szerzi meg a Bayer pamut és szójabab ágazatát, illetve egyes vetőmagok nemesítési üzletágát. További 1,9 milliárd dollárjába kerülnek a BASF-nek a zöldség vetőmagok, a digitális mezőgazdasági, valamint a hibrid gabonamagok kutatásával foglaló üzletágak. Az amerikai mellett a kanadai és a mexikói hatósági engedélyek is befutottak, melyek a további eszközeladásokhoz kellettek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.