<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyar Posta már a tavalyi évben is szűkítette az előfizetéses nyomtatott sajtótermékek kézbesítésre vonatkozó szolgáltatásait, 2020 áprilisától az ország bizonyos pontjain a napilapok szombati lapszámait csak a következő munkanapon, vagyis hétfőn kézbesítették a posta munkatársai - olvasható a Magyar Lapkiadók Egyesületének levelében.
 

Akkor, a Magyar Posta az előfizetőknek szóló tájékoztatásban a koronavírus-járvány terjedését és az ország veszélyhelyzeti működését nevezte meg az intézkedés kiváltó okaként, a mostani, a terjesztés végleges megszüntetésére vonatkozó döntést gazdasági indokokkal magyarázzák a posta illetékesei. Mivel az előfizetéses nyomtatott sajtótermékek kézbesítése nem egyetemes szolgáltatási kötelezettsége a postának, a döntéssel kapcsolatban semmilyen jogorvoslati lehetőségük nincs a kiadóknak.

Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy egyrészt az információhoz jutás olyan az Alaptörvény által is biztosított alapjog, mely vélhetően sérülni a fog a posta döntése miatt. Másrészt a döntés következtében sérül az iparág üzleti modellje, mely a terjesztési-  és a reklámbevételek kettősén alapul.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete elnöksége álláspontja szerint ilyen döntést csak akkor lehet és szabad meghozni, ha a kiadók számára már rendelkezésre állnak alternatív terjesztési lehetőségek.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete - a versenyjogi szabályok maximális figyelembevétele és betartása mellett – tőle telhetően igyekezni fog jogi és szakmai segítséget nyújtani tagvállalatainak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.