<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Két hazai milliárdos vállalkozása kötött nagy volumenű üzletet, amelynek keretében új kézbe kerül az Andrássy út egyik impozáns épülete.

Ötmilliárd forintért - azaz megközelítőleg 14 millió euróért - gazdát cserélt a Kogart ház. Az egyik legjelentősebb magángyűjteménynek - Kovács Gábor kollekciójának - is helyet adó épületről értesüléseink szerint a közelmúltban született megállapodás a neves műgyűjtő-üzletember és Mészáros Lőrinc között.

Kérdésünkre az ügylet tényét megerősítette a Mészáros-csoport kommunikációs vezetője. A vásárló mellett az eladó, Kovács Gábor is jelezte, hogy valóban megegyeznek, ugyanakkor nem kívánta kommentálni az ügyletet.

5 milliárdért kelt el az Andrássy úti épület5 milliárdért kelt el az Andrássy úti épület

Az Andrássy úti kiállító helynek átalakított villát piaci hírek szerint régóta értékesíteni kívánja Kovács Gábor. Jelentkező is volt rá, nem is egy. A legesélyesebb egy kínai vevőjelölt volt, ám a pletykák szerint ő csak 3 milliárd forint körüli összeget adott volna az épületért, de üzletet azon az áron nem kötötték meg.

A Kogart tihanyi kiállítótermét-épületét tavaly értékesítették - ezt 300 millió forintos áron hirdették meg korábban az ingatlan.com-on.

Kovács Gábor egy időben a milliárdosokat rangsoroló „100 leggazdagabb magyar” listán az élmezőnyben volt, ám a 2010-es években folyamatosan egyre hátrébb csúszott. Az üzletember miközben több esetben is remekül fektetett be, számos nagyratörő projektet is kénytelen volt feladni. Ezek közül az egyik legismertebb a Telki Kórház volt, amelynek előbb a névadó faluban található ingatlanát zárták be, és költöztették át a Budakeszi útra. Később viszont a magánegészségügyi vállalkozás mindkét értékes ingatlana tulajdonost váltott.

Az mfor.hu két évvel ezelőtt írt arról, hogy Kovács Gábor több érdekeltsége ellen indított végrehajtást az adóhatóság. Igaz, lapunknak ezt akkor Házi Katalin, a Bankár Holding társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója adminisztrációs problémával magyarázta, ám további magyarázatot ehhez nem kívánt hozzáfűzni.

Két évvel ezelőtt tulajdonost váltott a szomszéd villa is. Az Aranymúzeumnak korábban helyet adó - szintén felújított - épület Zelnik István tulajdonában volt, ezt egy hongkongi milliárdos vette meg.

Az Aranymúzeum épületét - a korábbi Rausch-villát - 1, 68 milliárd forintért vásárolták meg még 2017 végén. Az épület az addigi tulajdonos, a Zelnik Istvánhoz köthető Magyar Indokína Társaság felszámolása következtében került eladósorba. A felszámoló cég 2,5 milliárd forintos áron hirdette meg, de ezt a vételárat senki sem ajánlotta meg, végül a hong-kongi cég 1,68 milliárdot kínált az épületért, amelyet a hitelezői választmány elfogadott. A 27 hitelező - élükön a legnagyobb, a Raiffeisen Bankkal - így sem jut teljes egészében követeléséhez.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.