3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Azt mindannyian tudjuk, hogy minden épületnek szüksége van valamilyen rögzítésre, hiszen így biztosítható az a stabilitás, amely nélkülözhetetlen a biztonságos és komfortos használathoz. Ám felmerül a kérdés, hogy milyen alapja lehet egy olyan ingatlannak, amelynek az egyik lényeges tulajdonsága éppen az, hogy mobil.

Mit jelent a mobilitás a konténerházak esetében?

Az EcoModul mobilházainál az alapozás gyakran nem betonos alapzattal valósul meg. Ehelyett úgynevezett talajcsavarokat alkalmaznak, amelyek – és most itt kapaszkodjunk meg –, ha szükséges, nemcsak hatékonyan és stabilan rögzítik az ingatlant, de ha azt szeretnénk, hogy az épület ezentúl egy új helyszínen legyen, akkor ezek a csavarok kiszedhetők, és velük az új telken a mobilház újra biztonságosan fixálható.

A mobilház tehát valóban mobil! Egyrészt kedvünk szerint áttelepíthető másik helyszínre, másrészt, mivel kész modulokban érkezik hozzánk, ezért gyakorlatilag az építkezésre sem lesz szükség, hanem csak egy gyors összeállítás és maga a rögzítés vár a szakemberekre.

Ha arról álmodoztunk, hogy több helyen is kipróbáljuk, hogy milyen rendszeresen megpihenni, nyaralni vagy eltölteni a hétvégéinket, a konténerházakkal ezt úgy is megvalósíthatjuk, hogy megvennünk, vagy adott esetben bérelnünk csak a telket kell hozzá, a kiszemelt környezetben.

Ez a környezet szempontjából is jó döntés

Azt nagyjából mind tudjuk, hogy egy építkezés során sok hulladék, építési törmelék, sitt keletkezik, amely azután a környezet szempontjából is terhelést jelent. Ez már a betonalapzat kialakításánál is így van, éppen ezért ezt kiiktatva a folyamatból, még inkább jót teszünk vele Földanyánknak is.

Energiatakarékos választás

A konténerházak üzemelése is kedvező. A viszonylag kisebb, kompaktabb tereket nagyon gyorsan és eredményesen fel tudunk melegíteni, amihez érdemes elektromos radiátort, kandallót választanunk. A hűtés ehhez hasonlóan pillanatok alatt megvalósulhat egy megfelelő színvonalú légkondicionáló berendezés segítségével.

Nem csupán a terek miatt járunk jól e tekintetben is, ha mobilházat választunk. Hanem azért, mert ezek az épületek remek hőszigetelő képességgel rendelkeznek, amit a modern, dupla üveges alumínium nyílászáróknak, valamint a falakba kerülő PIR szigetelésnek köszönhetünk.

Sokféle felhasználási terület

Egy új ingatlan megvásárlása nem mindig egyszerű feladat. Azonban a mobilház remek alternatívát jelent. Amennyiben megvan a telkünk, illetve a kiszemelt környéken tudunk bérelni vagy vásárolni egyet, akkor már csak a számunkra optimális konténerházat kell kiválasztanunk, illetve tervezhetünk is egy egyedi épületet a saját elképzeléseink mentén.

Ha ezzel megvagyunk, a lehetőségek széles tárháza fog előttünk állni, hogy mire szeretnénk használni az épületet. Mivel valóban mobil ingatlanról van szó, így biztosan nem fogjuk röghöz kötöttnek érezni magunkat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!