2018. szeptember 23. 14:28
MTI

Sajtóértesülések szerint ezért támogatnák a Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülését.

Támogatást élvez a német kormányzat részéről az a terv, hogy egyesüljön az ország két vezető pénzintézete, a Deutsche Bank és a Commerzbank - közölte a Bloomberg jól értesült forrásokra hivatkozva.

Az idézett források szerint a kormány azt szeretné, ha létrejönne egy nemzeti nagybank, amely a gazdaság megbízható finanszírozója lenne. A két bank egyesülése kapóra jönne, mert szakértők szerint az új pénzintézet még egy pénzügy válság idején is tudná hitelezni a cégeket.

A Deutsche Bank 2016-ban már folytatott egyeztetést a Commerzbankkal az egyesülésről. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy először mindenki a maga háza táján befejezi a már zajló szerkezetátalakítást és csak azután térnek vissza a kérdésre. Nemrég elemzők azt mondták, hogy elkerülhetetlen az egyesülés, csak azt nem tudni, hogy mikor lesz. A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésével - 1900 milliárd euró aktívájával - Európa harmadik legnagyobb bankja jönne létre a brit HSBC és a francia BNP Paribas után.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.