Új csokigyártási módot talált fel a Nestlé, mely során úgy állítanak elő édes csokoládét, hogy ahhoz nem használnak fel hozzáadott cukrot. A vállalat a már le is védetett gyártási módszer során a kakaógyümölcs eddig kidobott, a kakaóbabokat körbevevő, fehér színű, kocsonyás részét hasznosítja. Ezt a természetes cukortartalmú kocsonyát porítják, és adják a csokihoz "külsős" cukor helyett.
A Nestlé idén ősszel Japánban már ezzel az új eljárással készített, 70 százalékos kakaótartalmú KitKateket dob piacra. Az új KitKat így 40 százalékkal kevesebb cukrot fog tartalmazni, mint a hasonló, hozzáadott cukorral készült csokik. A hagyományos, étcsokis KitKatben egyébként 12,3 gramm hozzáadott cukor van. A vállalat a jövőben ugyanezt a technikát bevetheti a tej- és fehércsokik gyártásakor is.
A gyümölcskocsonyával édesített csoki megerősítheti a Nestlé pozícióját az édességiparban, mert a túlsúlyos és elhízott emberek száma egyre nagyobb ütemben nő, és ennek kapcsán nő az iparági vállalatokra nehezedő fogyasztói és kormányzati nyomás is, hogy egészségesebb termékekkel álljanak elő.