4p

Az Országgyűlés Hivatala 5 évre szóló szerződést kötött 2 céggel, az egyik Magyarország egyik legjobb séfjének rendezvényszervező Kft.-je.

Még tavaly év végén, december 12-én kötött bérleti előszerződést az Országgyűlés Hivatala a Séf Asztala Étterem Kft.-vel és a CER Kft.-vel a Kossuth tér 6. szám alatt található ingatlannal összefüggésben. Önmagában a cím talán nem jelent sokat, de némi keresgélés után hamar kiderül: ez az Országgyűlés volt MTESZ-székház helyén épülő új irodaháza lesz. A nettó 9 milliárd forintból elkészülő irodaház éttermének üzemeltetését - vélhetően hasonló megfontolásokból, mint a Miniszterelnökség esetében - nem bízták akárkire, sőt, még magasabb bérleti díjat is szed az Országgyűlés Hivatala, mint amennyit a Gundel fizet a Miniszterelnökségnek.

Az Arch Studio látványterve (Fotó: epiteszforum.hu)
Az Arch Studio látványterve (Fotó: epiteszforum.hu)

A szerződő cégek 136,96 millió forintot fizetnek összesen az Országgyűlés Hivatalának, ami havi 2,6 millió forintos havi bérleti díjat eredményez. A kontraktus 2023. december 12-ig szól, viszont mivel előszerződésről van szó, az csak az ingatlan használatba vételét követő 15 napon belül lép hatályba, tervezetten 2019. szeptemberében. Innentől számítva pedig "csak" 51 hónapra tudjuk elosztani a szerződésben foglalt összeget. Így valamivel nagyobb havi bérleti díjat kaptunk eredményül, mint amennyit a Gundel fizet a Miniszterelnökségnek a menza üzemeltetésével összefüggésben. A sajtóban megjelent információk szerint a Várban működő menzáért havi 2,5 milliót perkál az étterem.

Frissítés:
A szerződő cégek tulajdonosa, az Eventrend Global Kft. pontosítást juttatott el szerkesztőségünkhoz. Mint írják, a parlament új irodaházában nyíló egység nem a dolgozók számára kialakított étterem lesz, azt mindenki látogathatja majd. A kínálat hasonló lesz a Westendben működő egységben elérhetőhöz, annyi különbséggel, hogy itt egy kézműves pékséget is nyitni fognak.

Információink szerint az irodaházban más vendéglátó-egység nem nyílik majd.

Visszatérve a parlament új irodaházába tervezett menzához, a két szerződő cég, a Séf Asztala Étterem és a CER Kft. is egyaránt köthető Wolf Andráshoz, aki az egyik legjobb magyar séfként híresült el; ő a New York Kávéház és a Salon étterem séfje is.

A Séf Asztala Étterem Kft.-t 2012. februárjában alapították, jegyzett tőkéje 3 millió forint, tulajdonosa az Eventrend Global Kft, mely 3 társaságon keresztül Váli Péterhez, Váliné Baranyi Boglárkához, Kőrössy Zoltánhoz és Nagy Gáborhoz kötődik. A Séf Asztala Étterem üzemelteti a Westendben és a Papp László Sportarénában működő Séf Asztala éttermeket, melyek étlapjáért és menüjéért Wolf András felel. Az étterem egyébként street food jelleggel bír, a rántott húst kínálják újabb köntösben. Bár az új irodaházban vélhetően másabb árszabást fognak kialakítani, jó kiindulópont lehet az étterem jelenlegi - Facebook-oldalon található - étlapja. Eszerint

  • egy rántott húsos zsemle 1190 forint, menüben 1890, amihez üditő és sült krumpli is jár,
  • egy kolbászos kifli önmagában 1290, menüben 1990,
  • a séf salátája rántott csirkemellel 1690, szent jakab sajttal 2090 forint, ha menüben kéri a vendég, akkor 1890, illetve 2290 forintot kell kipengetnie,
  • ezen kívül kínálnak még krumplinudlit is, a kis adag 790, a nagy adag 1090 forint, hozzá választható egyebek mellett baracklekvár vagy vanília öntet, illetve szórásként karamellizált dió vagy édes mák.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

A CER Kft. azonban már nem ismeretlen cég az Országgyűlés Hivatalának, hiszen ez volt az egyik cég, melynek 2018 szeptember végéig szóló bérleti szerződése volt a Látogatóközpont Kávézójára vonatkozóan. A szintén 2012-ben alapított CER Kft. székhelye megegyezik a Séf Asztala Éttermével, tulajdonosai az Eventrend Global mellett a Magyary Jenő tulajdonában álló Falcon Investment Kft., és a Wolf András, mint egyedüli tulajdonos által jegyzett WA Food Kft.

A CER Kft.-nek 2017-ben 2,3 milliárdos árbevétele volt, melyből a végén 85 millió forint nyereség marad, a Séf Asztala Étteremnek azonban ennyire jól nem megy. Az elérhető legutóbbi beszámoló szerint 2017-ben "mindössze" 196 milliós árbevételt ért el - ami egyébként az elmúlt évek legnagyobbja -, ebből a végére azonban 24 milliós veszteség maradt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!