2018. március 23. 09:46
mfor.hu

A japán gyár is ráfekszik az elektromos és a hibrid járművekre, az új modellek már ilyen hajtást is kapnak.

A Nissan is benevezett az elektromos autók versenyébe. A japán (francia) gyártó ma hajnalban közölte, hogy 2022-ig évi 1 millió darab hibrid és tisztán elektromos hajtású autót kívánnak eladni globálisan. A tisztán elektromos járművekre (EV) vonatkozóan 8 teljesen új modellel rukkolhatnak elő, ebből 4-et kifejezetten a kínai piacra szánnak. Az amerikai piacon népszerű(bb) Infiniti prémiummárka EV modelljei 2021 lesznek elérhetőek, írta reggeli hírlevelében az Equilor. 

A Nissan-Renault a Mitshubishi felvásárlásával összesen 12 új elektromos autót tervez a piacra dobni, melyek segítségével 2022-re az éves értékesítési szám 14 millió darabra kúszhat fel. Összehasonlításképpen, a csoport tavaly 10,6 millió darab autót adott el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.