2018. június 21. 14:21

Kérdéses, hogy a romániai leányvállalat tudja-e folytatni a működését.

Egy mai bejelentés szerint Romániában felfüggesztették a Richter Gedeon Nyrt. ottani nagykereskedelmi leányvállalatának, a Pharmafarm SA működési engedélyét, mert a cég megsértette a "Good Distribution Practice" előírásait. Az mfor-t a részletekről tájékoztatta Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója.

500 munkahely került veszélybe 500 munkahely került veszélybe

A Richter sérelmezi, hogy a felfüggesztéssel járó büntetés nem arányos a vétség súlyával. Beke Zsuzsa elmondása szerint annyi történt, hogy egy gyógyszerszállítmányt egyik kamionból egy másikba pakoltak át, holott az előírások ezt nem engedik. Ami tény, ennek ellenére a piaci szereplők nem egy esetben éltek már ezzel a logisztikai megoldással.

Ehhez képest túl szigorúnak tartják a büntetést. A felfüggesztés időtartama minimum két hónap, ami 500 munkahelyet érint. Mivel ez a megszokottnál erősebben a bizalomra épülő piac, kérdéses, hogy a felfüggesztés lejárta után a vállalat tudja-e folytatni a tevékenységét. Ezt csak alapos elemzéseket követően lehet majd eldönteni - közölte portálunkkal a kommunikációs igazgató. Akitől azt is megtudtuk, hogy havi 20 millió euró árbevételük esik ki a felfüggesztés miatt. (A Pharmafarm piaci részesedését 5-6 százalékra becsülik.)


Beke Zuzsa arra hívta még fel a figyelmet, hogy a hatósági döntés következményeként hiány alakul ki a HIV és onkológiai készítményekből, mert ezek kizárólagos, tenderen elnyert disztribúciós jogával a Pharmafarm rendelkezik a romániai piacon.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.