2018. június 21. 14:21

Kérdéses, hogy a romániai leányvállalat tudja-e folytatni a működését.

Egy mai bejelentés szerint Romániában felfüggesztették a Richter Gedeon Nyrt. ottani nagykereskedelmi leányvállalatának, a Pharmafarm SA működési engedélyét, mert a cég megsértette a "Good Distribution Practice" előírásait. Az mfor-t a részletekről tájékoztatta Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója.

500 munkahely került veszélybe 500 munkahely került veszélybe

A Richter sérelmezi, hogy a felfüggesztéssel járó büntetés nem arányos a vétség súlyával. Beke Zsuzsa elmondása szerint annyi történt, hogy egy gyógyszerszállítmányt egyik kamionból egy másikba pakoltak át, holott az előírások ezt nem engedik. Ami tény, ennek ellenére a piaci szereplők nem egy esetben éltek már ezzel a logisztikai megoldással.

Ehhez képest túl szigorúnak tartják a büntetést. A felfüggesztés időtartama minimum két hónap, ami 500 munkahelyet érint. Mivel ez a megszokottnál erősebben a bizalomra épülő piac, kérdéses, hogy a felfüggesztés lejárta után a vállalat tudja-e folytatni a tevékenységét. Ezt csak alapos elemzéseket követően lehet majd eldönteni - közölte portálunkkal a kommunikációs igazgató. Akitől azt is megtudtuk, hogy havi 20 millió euró árbevételük esik ki a felfüggesztés miatt. (A Pharmafarm piaci részesedését 5-6 százalékra becsülik.)


Beke Zuzsa arra hívta még fel a figyelmet, hogy a hatósági döntés következményeként hiány alakul ki a HIV és onkológiai készítményekből, mert ezek kizárólagos, tenderen elnyert disztribúciós jogával a Pharmafarm rendelkezik a romániai piacon.

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!