2018. június 21. 14:21

Kérdéses, hogy a romániai leányvállalat tudja-e folytatni a működését.

Egy mai bejelentés szerint Romániában felfüggesztették a Richter Gedeon Nyrt. ottani nagykereskedelmi leányvállalatának, a Pharmafarm SA működési engedélyét, mert a cég megsértette a "Good Distribution Practice" előírásait. Az mfor-t a részletekről tájékoztatta Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója.

500 munkahely került veszélybe 500 munkahely került veszélybe

A Richter sérelmezi, hogy a felfüggesztéssel járó büntetés nem arányos a vétség súlyával. Beke Zsuzsa elmondása szerint annyi történt, hogy egy gyógyszerszállítmányt egyik kamionból egy másikba pakoltak át, holott az előírások ezt nem engedik. Ami tény, ennek ellenére a piaci szereplők nem egy esetben éltek már ezzel a logisztikai megoldással.

Ehhez képest túl szigorúnak tartják a büntetést. A felfüggesztés időtartama minimum két hónap, ami 500 munkahelyet érint. Mivel ez a megszokottnál erősebben a bizalomra épülő piac, kérdéses, hogy a felfüggesztés lejárta után a vállalat tudja-e folytatni a tevékenységét. Ezt csak alapos elemzéseket követően lehet majd eldönteni - közölte portálunkkal a kommunikációs igazgató. Akitől azt is megtudtuk, hogy havi 20 millió euró árbevételük esik ki a felfüggesztés miatt. (A Pharmafarm piaci részesedését 5-6 százalékra becsülik.)


Beke Zuzsa arra hívta még fel a figyelmet, hogy a hatósági döntés következményeként hiány alakul ki a HIV és onkológiai készítményekből, mert ezek kizárólagos, tenderen elnyert disztribúciós jogával a Pharmafarm rendelkezik a romániai piacon.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.