3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Az egyenleg lekérdezésének, legyen szó bankkártya vagy SZÉP kártya lekérdezésről, a legegyszerűbb és leggyakoribb módja manapság, ha valamilyen online lehetőséget veszünk igénybe. Ha rendelkezünk mobil adatforgalommal vagy felcsatlakozunk valamelyik WIFI hálózatra, akár út közben is megtudhatjuk, mekkora összeg áll a rendelkezésünkre. Rengetegen használják ezt a lehetőséget, és lássuk be, nem is gondolnánk, hogy más módon is lekérhetjük az egyenlegünket, mert az internet az egyik legkézenfekvőbb megoldás.

Ugyanakkor vannak, akik nem szeretik az online módszereket használni, számukra természetesen létezik nem online módja a SZÉP kártya egyenleg megtudásának. Egyrészt fizetéskor is kaphatunk tájékoztatást a fizetési bizonylat formájába, másrészt, ahogyan a bankkártya esetén is, van telefonos lehetőség. Miden SZÉP kártyát kibocsájtó pénzintézet rendelkezik egy úgynevezett SZÉP Vonallal, amit felhívhatunk, és azonosítás után már meg is tudjunk, hogy mekkora összeg áll még rendelkezésünkre a SZÉP kártyánk különböző alszámláin – tudtuk meg a Pénzkalauz portáltól.

Amit a telefonos SZÉP kártya lekérdezésről tudni érdemes

Bár sokan nem élnek a telefonos SZÉP kártya lekérdezési lehetőségekkel, pedig ez is egy nagyon hatékony módszer. Az OTP és a K&H SZÉP Vonala 0-24 órában hívható, az MKB SZÉP kártya esetén 8-20 között hívhatóak a telefonszámok minden nap, tehát szinte bármikor érdeklődhetünk az egyenlegükről. Nem árt a telefonunk telefonkönyvébe bejegyeznünk ezt a telefonszámot, mivel bármikor megeshet, hogy nem áll rendelkezésünkre internetkapcsolat, a SZÉP kártya lekérdezésre pedig szükség lenne.

A következő számok hívhatók az egyes pénzintézetek esetében:

OTP SZÉP kártya esetén: 06-1 3666-222, (hívhatjuk a 06-1 429-7400 telefonszámot is, ám ennek az elérhetősége jóval korlátozottabb)

K&H SZÉP kártya esetén a bank Cég vonalát tudjuk hívni:

vezetékes telefon esetén: (06-1) 335-3355

mobiltelefon használatakor: (06-20/30/70) 335-3355

MKB SZÉP Kártya esetén az MKB Kártyaközpont számait hívhatjuk:

Vezetékes telefon: (06-1) 238-0361, (06-1) 238-0362

Mobiltelefon: (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704, (06-70) 779-7699

Akkor is tájékozódhatunk a SZÉP kártyánk egyenlegéről, ha fizetünk a kártyánkkal?

Bár a hagyományos bankkártyánk esetén erre ilyen formában nincs lehetőség, de a SZÉP kártya esetén a fizetéskor kapott bizonylaton is megnézhetjük mekkora összeg maradt a SZÉP kártyánkon. A SZÉPkártya egyenleg lekérdezésnek ez a módja is rendkívül népszerű. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, főleg azok, akik gyakran fizetnek POS terminálon keresztül a SZÉP kártyájukkal. Ha ezt a lehetőséget szeretnénk igénybe vennünk tudunk kell néhány alapvető dolgot. Egyrészt ez a lehetőség csak akkor áll fent a fizetéskor, ha POS terminálon keresztül történik.

Másrészt csak arról az alszámláról kapunk tájékoztatást, amelyről a fizetés történt, tehát a többi alszámláról nem fogunk így információt kapni. Ennek ellenére ez is egy nagyon hatékony módja a SZÉP kártya egyenleg nyomon követésének. Ha van SZÉP kártyánk, érdemes a SZÉP kártya lekérdezést, nemcsak az online módszerekre korlátozni, hanem a többi lehetőséget is számításba venni. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.