3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tehertaxi egy sokak számára nagyon fontos, épp ezért egyre népszerűbb szolgáltatás. Bár még mindig kevés olyan költöztető céget találni, akik vállalnak ilyen fuvarokat. És bár vannak hasonlóságok, a cégek nem tudják sima költöztetésként kezelni ezt a szolgáltatást.

Mi is az a tehertaxi?

A hagyományos költöztetés során jellemzően egy teherautó teljesen megtelik, vagy legalábbis ezt megközelítő, vagy akár túl is lépő mennyiségű holmi elszállítását kell megoldani. Ezzel szemben a tehertaxi egy olyan szolgáltatás, amely egy nagyságrenddel kisebb mennyiség költöztetéséről szól.

Szokták bútortaxiként is aposztrofálni, de nem feltétlenül csak egyetlen tárgy mozgatásáról van szó. Bár az is igaz, hogy a mennyiség miatt ez egy gyorsan elvégezhető rakodási feladattal járó szolgáltatás.

Az előkészületek is hasonlóak egy sima költöztetéshez

Bár itt azért nem arról van szó, hogy a teljes lakást be kell csomagolni, azonban itt sem elhanyagolható az a tény, hogy bizony elő kell készíteni a szállításra az érintett vagyontárgyainkat.

Ezért be kell szerezni a megfelelő csomagolóanyagokat, csak kisebb mennyiségben. Bár lehet, nem kell annyiféle, de ez függ attól is, hogy miket fogunk elszállíttatni.

Kartonra szükségünk lesz, ha bútorok éleit akarjuk megvédeni. A világos színű, kényesebb szövetek védelmét zsugorfóliával tudjuk biztosítani. Hogy minden a helyén maradjon, ahhoz ragasztószalagra is szükségünk lesz. Ha kisebb tárgyakat is vitetni akarunk, akkor pedig kartondobozokról is gondoskodnunk kell.

Lehet, hogy nem mindenre lesz szükségünk, de azért tudnunk kell, hogy mikor milyen csomagolóanyaghoz érdemes nyúlni.

Milyen hasonlóságok, illetve különbségek vannak a költöztetés és a tehertaxi között?

Alapvetően elég nagy a hasonlóság a kettő között. Mindkettő esetén kelleni fog egy teherautó, amire felpakol a rakodó személyzet. A pakoláshoz eszközökre van szükség, az előkészítéshez pedig csomagolóanyagokra. Ezek alapján akár ugyanaz is lehetne mindkettő.

A különbség a mennyiségben mutatkozik meg. A tehertaxi esetén nem beszélhetünk telepakolt teherautóról. Sok esetben egy-két bútorról van mindössze szó.

Nagyszerű példa a bútortaxira az újonnan vásárolt mosógép vagy hűtő esete, amikor is az értékesítő cég nem vállal, vagy csak horribilis áron hazaszállítást. De egy használt bútor megvásárlása utáni elszállítás is komoly feladat lehet bárki számára, ezért ilyenkor is nagyon jól jön ez a szolgáltatás.

Miért érhető el csak kevés költöztetőnél a tehertaxi?

Ennek financiális okai vannak. Egyszerűen sokkal kevésbé profitábilis egy ilyen fuvar, mint egy jól megpakolt teherautónyi, teljes értékű költöztetés. Épp ezért sok cégnek csak akkor éri meg ezzel foglalkozni, ha az utolsó pillanatban lemondják egy megbízásukat.

De például a Servitius és Partnerei költöztetésnél bármikor igényelhető ez a szolgáltatás. Ők ugyanis fix munkatársakkal dolgoznak, így mindig elegen vannak egy-egy ilyen megbízáshoz is.

A tehertaxi tehát majdnem ugyanaz, mint a sima költöztetés, de mint látható, kicsit mégis más.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!