<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A szépségápolás világában időről időre jelennek meg új hatóanyagok, amelyek a korábbiaknál többet és jobbat ígérnek, és egyre többször bukkannak fel természetes alapanyagok is. 

A bakuchiol növényi alapú alternatíváját kínálja az öregedésgátlás nagyágyújának, a retinolnak. De vajon lehet-e olyan hatékony, és szolgálhat-e más előnyökkel is az új üdvöske? Érdemes-e a váltást fontolgatni annak, aki a retinol hatásaival elégedett volt, és csak a bőrirritáció miatt keres más megoldást? Mi is az a bakuchiol, és hogyan működik, mit tehet a bőrödért? Merüljünk el kicsit mélyebben a témában, tarts velünk! 

Mi az a bakuchiol?

Nincs új a nap alatt. A bakuchiol egy aktív bőrápoló összetevő, egy növényi hatóanyag, amelyet a kínai és az ayurvédikus gyógyászat már régóta ismer és alkalmaz, és most a modern bőrápolás is felfedezte magának. Ránctalanító krémek divatos és hatékony összetevője, sokak szerint egy igazi csodaszer a bőrnek. 

A gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságairól ismert bakuchiol az öregedésgátló termékekben a retinol rendkívül hatékony, természetes helyettesítőjeként ismert, mivel segít fenntartani a bőr rugalmasságát és serkenti annak anyagcseréjét, sejtmegújító képességét. Azért is izgalmas felfedezés, mert a sokaknál bőrirritációt okozó retinollal szemben sokkal jobban tolerálható. 

Milyen előnyöket kínál az arcbőr számára?

A bakuchiol, a retinolhoz hasonlóan képes felgyorsítani a kollagéntermelést, csökkentheti a finomvonalak és ráncok megjelenését, javíthatja a bőr rugalmasságát és feszességét, és mindezt irritáció nélkül. 

Bizonyítottan gyulladáscsökkentő, és antioxidáns képességekkel is rendelkezik, megvédi a bőrt az öregedést okozó szabad gyökökkel, például az UV-sugarakkal és a szennyezéssel szemben. 

Gátolja a melanin termelését, ezáltal a hiperpigmentációt, és akár a napsugarak hosszú évek alatt felhalmozódott bőrkárosító hatását is képes visszafordítani, és a pigmentfoltok halványítása által fiatalosabb kinézetet kölcsönözni. 

Antibakteriális tulajdonságai miatt a pattanások ellen is felveszi a harcot, halványítja is azokat.

Hogyan használd?

Annak érdekében,hogy a bakuchiol termék a lehető legpozitívabb hatást gyakorolja, lehetőleg 0,5% és 2% között kell, hogy legyen az összetevő százalékos aránya. 

A retinollal ellentétben, amely irritációt okozhat és fényérzékeny, a bakuchiol sokkal könnyebben beilleszthető a napi bőrápolási rutinba, és nemcsak naponta egyszer, hanem akár reggel és este is használható, így ugyanolyan hatásos lehet, mint a retinol.

A bakuchiol általában minden bőrtípus számára biztonságos, még az érzékeny bőrűek számára is. Akkor a leghatékonyabb, ha más hidratáló összetevőkkel, például hialuronsavval, niacinamiddal párosul, mivel ezek további hidratálást biztosítanak a bőrnek. Glikolsavval viszont ne használd, mert az képes lebontani a bakuchiol formuláját. 

Amennyiben anti-aging terméket szeretnél érzékeny bőrre, vagy a természetes termékeket részesíti előnyben, bátran próbáld ki a bakuchiolt!