<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A ma ismert katázásnak vége van - véli a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke.

"Ez felnégyelés, és aztán mondják az élettelen torzóra, hogy tessék, itt az új kata” – értékelte a 444.hu megkeresésére az új kata-törvényjavaslatot Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) elnöke.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány hétfő délután benyújtotta az Országgyűlésnek az új kata törvényt.

A módosítás elfogadása eseténa bevételi értékhatár 12 millióról 18 millió forintra emelkedik, viszont a jövőben csak azok választhatják ezt az adózási formát, akik csak a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók választhatják.

Szeptembertől jöhet az új kata. Fotó: Depositphotos
Szeptembertől jöhet az új kata. Fotó: Depositphotos

A MOKE elnöke szerint a kormány reményei szerint szeptember elejétől hatályossá váló változással a ma ismert katázásnak vége van. 

A változások értelmében csak egyéni vállalkozók lehetnek katások, a bt-k alá terelt katázás megszűnik, és a jövőben nem lehet majd cégeknek számlázni: Ruszin Zsolt szerint ugyanakkor a piacon ugyanúgy a katás vállalkozók fogják majd tudni a legjobb árat kínálni, legyen szó a színházak által eddig igénybe vett fodrászokról vagy kozmetikusokról, vagy egy cég által igénybe vett költöztetőről vagy kőművesről.

(444.hu)