<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az építkezéseken gyakorlatilag nélkülözhetetlen a beton használata. Rendkívül sokoldalú anyag, amely nem kizárólag az ingatlanok megépítése során tesz jó szolgálatot, hanem a ház körüli szegély megépítésében vagy akár a térkövezéskor is.

A beton mindössze néhány komponensből tevődik össze, ám fontos, hogy elkészítéséhez megfelelően válasszunk alapanyagot és eszközt egyaránt. Csak így lehet kiváló minőségű és tartós betont létrehozni.

Az, hogy kinek milyen az ideális betonkeverő, számos tényezőtől függ. Ennek eldöntése érdekében érdemes tisztában lenni azzal, hogy egyáltalán milyen betonkeverők vannak a piacon. Nem utolsó szempont az sem, hogy érdemes olyan típust vásárolni, amihez lehet szép számban alkatrészt vásárolni a későbbiekben.

Szabadon ejtő betonkeverő

A szabadon ejtő betonkeverő felépítése nem túl bonyolult, ennek következtében aztán az energiaigénye sem túl jelentős. Kisebb munkákhoz nagyon hatékony, de vannak, akik nagyobb építkezésekhez is ezt a típust választják. Számos különféle, szabadon ejtő betonkeverő kapható a piacon, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

E típuson belül megkülönböztetünk billenődobos és fekvődobos betonkeverőt. A billenődobos forgó keverődobjának alakja leginkább egy körtére hasonlít. Egyetlen nyílással rendelkezik, itt lehet megtölteni és kiüríteni is. A háztartásokban megtalálható betonkeverők általában ilyenek. Három helyzetállással rendelkeznek. Igény szerint lehet őket töltő, keverő, valamint ürítő helyzetbe pozícionálni. Használatukhoz nem szükséges komoly szakértelem, ráadásul a helyigényük sem túl nagy.

A fekvődobos kivitel esetén, ahogyan azt a neve is sejteti, a vízszintes tengelyen helyezkedik el a dob, amely henger alakot ölt. Az önjáró betonkeverők mindenképpen ebbe a kategóriába sorolandók, ezeknek a tengelye ugyanis közel vízszintes, és sok beton keverését, továbbá természetesen szállítását teszik lehetővé.

Kényszerkeverő

Ha igazán nagy teljesítményre van szükség, akkor érdemes kényszerkeverőt vásárolni. Rendkívül jó a keverési hatékonyságuk, ugyanakkor nem árt tudni, hogy sokkal több energiát fogyasztanak ezért cserébe. Kisebb ház körüli munkák esetén nem igazán célravezető ilyen gépet használni, de ha nagyobb projektről van szó, akkor már hatékonyabb lehet egy ilyen eszközt beszerezni. 

A kényszerkeverők között van tányéros és teknős kivitel. A tányéros verzión belül van álló, valamint forgótányéros is. A forgótányérosnál nem meglepő módon maga a tányér folyamatosan forog, üríteni pedig középen lehet. Az állótányéros variációnál a tányér szélén kell az ürítést végrehajtani.

A teknős kivitelű kényszerkeverő esetén a keverőedény formája hengerre hasonlít, a lapátok pedig kopásállóak. Rendkívül jó minőségű betont lehet ilyen eszközzel előállítani.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.