<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A cég azt állítja, hogy nem hogy rosszak, de egyenesen annyira jók a Modulo-k, hogy a nagy európai gyártók és azok hazai beszállítói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék az újdonsült magyar vetélytársat.

Harcias közleményben reagált az Ikarus Egyedi Kft. azokra az elmarasztaló cikkekre, melyek a napokban jelentek meg a MODULO M168D számú csuklós buszaikról. Ezek egy része a járművek minőségét kritizálta, a Totalcar keddi írása azt pedzegette, hogy a buszoknak olyan súlyos műszaki és konstrukciós problémái vannak, hogy azok nem alkalmasak a közlekedésre. Ezt az Ikarus mai szövegében szigorúan elutasítja, mint írják, a Modulo-k

"mind a járműre vonatkozó uniós és hazai jogszabályoknak, mind a megrendelői elvárásoknak, a kiírás feltételeinek megfelelnek. Az akkreditált minősítő szerv által kiadott típusbizonyítvány, a JÁFI-Autókut Kft. valamint a TÜV Rheinland-KTI Kft. mérési jegyzőkönyvei alapján a járművek biztonságosak, ezért a BKV Zrt. az elmúlt hétvégén megkezdte a buszok utasforgalomba helyezését."

Készülőben egy Modulo. (MTI)Készülőben egy Modulo. (MTI)

Az Ikarus azt is kiemeli, hogy a Volánbusz Zrt. 180 busz szállítására kiírt tenderét úgy nyerték meg, hogy közel 3 milliárd forinttal kevesebbért vállalták a feladatot, mint a második helyezett. Aztán azzal folytatja a cég, hogy járművük nemcsak olcsóbb, és teljesen biztonságos, de "mind a design-t illetően, mind technikai színvonalát tekintve a legújabb konstrukciós trendeket követi és megállja a helyét az európai piacon."

Mindezek után meg is találják a kritikus cikkek valódi forrását: az Ikarus úgy látja, hogy olcsó és remek termékükkel most már valódi és komoly vetélytársává váltak a nagy európai gyártóknak, illetve "a használt külföldi buszok behozatalával és drágán történő felújításával foglalkozó garázstársaságoknak is, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy lejárassák és ellehetetlenítsék az új buszok gyártását annak érdekében, hogy megőrizhessék több tíz éve jól jövedelmező megrendeléseiket."

Az Ikarus szerint ráadásul a jó hírnevük ilyetén megsértése nem csak szervezetek, de egyes sajtóorgánumok érdeke is, a cég pedig valótlan állítások, híresztelések áldozata, ezért megindítják a "megfelelő jogi eljárásokat."

Mi itt az mforon a buszok minőségével nem, csak a szállítás késlekedésével foglalkoztunk. Szerdai cikkünkben azt írtuk, hogy az Ikarus a beígért 30 helyett csak 5 Modulo-t szállított le időben a BKV-nak. A késésekért a közlemény a következőket okolja:

  • beszállítói késlekedések,
  • vis maior események
  • és egyéb, az ellenőrzési körükön kívül eső akadályozó körülmények.

És még hozzáteszik, hogy mindezek ellenére a szállítást a határidő lejárta előtt megkezdték, és folyamatosan adják át a buszokat a BKV Zrt-nek, majd a Volánbusz Zrt-nek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.