2019. november 26. 16:30

A magyar kormány elővezette a vételi szándékot.

Indokolt, hogy állapotfelmérő beszélgetéseket folytassunk a Dunaferről - közölte mai parlamenti meghallgatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A dunaújvárosi acélipari cég jelenleg orosz tulajdonban van, és az elmúlt időszakban negatív hírek érkeztek a vállalattól, komoly leépítésre készülnek.

A miniszter felidézte hogy az orosz féllel folytatott egyeztetések során - például az Orbán-Putyin találkozók örvén - szóba került a Dunaferr.

A magyar kormány világossá tette álláspontját, hogy akár a magyar állam, vagy akár nem állami szereplők készek magyar tulajdonba venni a céget. Szijjártó Péter szerint az orosz fél nem zárkózik el a tárgyalásoktól, de még nem történt konkrét megbeszélés az ügyben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.