<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az Uber taxitársaság hat éve tűnt el Magyarországról, de Európában él és virul, és bővíti szolgáltatásait. Idén nyáron már programokat, élményeket is le lehet lefoglalni az alkalmazásban.

Újdonság, hogy az Uber már Szicíliában, Máltán és Szantorinin is elérhető, a következő hónapokban pedig további piacbővítést tervez a görög és spanyol szigeteken. A főszezon előtt dobták piacra az új terméküket, az Uber Explore-t. Ezt elsőként Madridban vezetik be, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy különféle programokat, élményeket, például éttermeket, turisztikai látványosságokat, éjszakai szórakozóhelyeket, koncerteket és más kulturális eseményeket keressenek és foglaljanak le. 

Új funkciók. Fotó: DepositphotosÚj funkciók. Fotó: Depositphotos

A funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy rákattintson a „menj oda most” gombra, és rövidesen megtalálja a kinézett úti célt és a helyet. Egyes éttermekben és bárokban kedvezményt kap az utas a költéseiből. Az ajánlatok mindig attól függően változnak, hogy mi a legnépszerűbb látványosság a kinézett területén.

Az új alkalmazás révén könnyű lesz jegyet vásárolni bizonyos eseményekre és élményekre, mert kényelmesen fizethetnek az érdeklődők az Uber Wallet & Payment profillal. 

Ma 14 amerikai városban (Atlanta, Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, Memphis, Minneapolis – St. Paul, New Orleans, New Jersey, New York állam felső része, Orlando, San Antonio, San Francisco, Seattle) és Mexikóvárosban működik a szolgáltatás, de hamarosan szélesítik ezt a kört. Minden fizetés az alkalmazáson keresztül történik, így elkerülhetik a készpénzzel kapcsolatos gondokat.

Bár már működik, de az Uber Eats alkalmazás sem régi, amely „tudja” az utas korábbi használatán alapuló vendéglátós élményeit, látja a kommentjeit. Kedvenc étkezési helyeiket arra is felhasználja az okos masina, hogy automatikusan javasolja a környéken található legjobb hasonló helyeket az adott városban. 

Az elmúlt néhány évben (különösen az utazások csökkenésével járó kétéves bezártság idején) a fogyasztók kinyilvánították azon vágyukat, hogy kedvenc ételeiket a fuvarcégek az otthonukba vigyék. Ez találkozott a kereskedők azon kívánságával, hogy szélesítsék a kínálatukat és új vendégkört érjenek el.

A mai tinédzserek nagy része már nem is tudja, mi is az Uber: pedig pontosan meg lehet   állapítani, melyik volt az a pillanat, amikor ez a szolgáltatás megszűnt hazánkban létezni. Ez 2016. július 24-én történt. 

 

Budapesti taxis demonstráció az Uber ellen 2016-ban. Fotó: MTIBudapesti taxis demonstráció az Uber ellen 2016-ban. Fotó: MTI

 

Előtte voltak komoly demonstrációk, többször felvonultak a taxisok, hogy tiltsák be ezt a közlekedési, autóbérlési módot. Végül a parlament megszavazta, hogy blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat és alkalmazásokat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak.

Mivel semmi esély nem volt arra, hogy az Uber megfeleljen a kitalált szabályoknak, inkább bedobták a törölközőt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.