1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vasúttársaság ellen ítélt az Európai Unió Bírósága.

Telex.hu írt arról, hogy egy mozdonyvezető támadta meg a magyar vasúttársaságot a Miskolci Törvényszéken, mert a cég nem adta ki neki a legalább tizenegy óra egybefüggő napi pihenőidőt – ami 24 óránként egy uniós irányelv miatt járt neki – közvetlenül a heti pihenőideje előtt.

A MÁV-START arra hivatkozott, hogy a kollektív szerződés jóval hosszabb minimális heti pihenőt ír elő, mint az uniós szabály. A Miskolci Törvényszék többek között azt kérdezte az EU bíróságától, hogy az irányelv értelmében a heti pihenőidővel egybefüggően kiadott napi pihenőidő a heti része-e.

Az uniós ítélet szerint a két jog különáll és más a célja. Az olyan helyzet, amelyben a heti pihenőidő része lenne a napi, megfosztaná lényegétől az utóbbihoz való jogot. 

Az ítélet nem jelenti az ügy végét, a nemzeti bíróság feladata, hogy az uniós ítélet alapján elbírálja az ügyet - írta a portál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!