2019. január 25. 11:38
mfor.hu

Vége a termelésnek a szarvasi gyárban. 

60 év után befejezi termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt, miután a társaság súlyos likviditási gondokkal szembesült, amelyet egyrészt a lámpagyártás piaci környezetének megváltozása okozott - értesülét a Klubrádió.

A helyzeten a vállalkozás által végrehajtott másfél milliárd forint értékű beruházás sem tudott változtatni. A társaság mindezt közleményben tudatta a rádióval.

A cég nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, több mint 400 embernek mondtak fel, de már közel 60 főt tudtak elhelyezni partner vállalatoknál.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. január 18-án, pénteken bejelentette dolgozóinak a termelés befejezését. Mint írták, A vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének - írja a Klubrádió.

Segítik a dolgozókat újra munkát találni

A Pénzügyminisztérium pénteken közleményt adott ki. Mint közölték: fokozott figyelemmel kísérik a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. munkavállalóinak sorsát.

Felkérték a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályát, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel segítsék az elbocsátott dolgozók mielőbbi elhelyezkedését.

A Békés megyei Kormányhivatal folyamatos kapcsolatot tart a szakszervezettel, illetve a leépítést bejelentő szarvasi vállalattal, emellett mindent megtesznek az elbocsátandó dolgozók mielőbbi elhelyezkedésének elősegítése érdekében.

A Kormányhivatal kész azonnali beavatkozásra, az érintett 400 munkavállalónak szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással segíthet.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. 22 munkavállalóját azonnali hatállyal átvette egy másik, a cég telephelyén működő vállalat. Emellett a térség mintegy 20 jelentős foglalkoztatója jelezte, hogy készek közreműködni a munkavállalók elhelyezésében.