1p

Reggel még szöges ellentétéről szóltak a hírek, mint amiről kedd este beszélt.

Mint arról lapunk is beszámolt, Bige László úgy döntött, hogy 93 év után befejezi gyártói tevékenységét a Nitrogénművek. Bige szerint a júliusban megjelent, a szén-dioxid-kvóta kiosztására és eladására is adóterhet előíró rendelet olyan gazdasági környezetet teremtett, amelyben lehetetlen a többletköltség érvényesítése az árakban.

"Meggondoltuk, és nem fogjuk a termelést véglegesen megszüntetni, hanem küzdeni fogunk érte" - ezt már az RTL Híradónak adott interjújában mondta kedden este.

A cég reggel még mintegy 1000 ember elbocsátását is kilátásba helyezte, de erre sem fog sor kerülni.

"Nem megyünk feltett kézzel a vágóhídra, nem hagyjuk magukat. Az összes európai műtrágyagyárnak van ingyenes szén-dioxid-kvótakiosztása, miközben mi 20 ezer forintos tonnánkénti hátrányba kerültünk minden európai versenytárssal szemben" - mondta a csatornának Bige László.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!