1p

A BKV-s bérmegállapodás megkapta az utolsó zöld jelzést is.

A BKV Zrt. Igazgatósága is elfogadta a munkáltató és az érdekképviseletek 2024-re érvényes bérmegállapodását, így az a mai napon hatályba lép. A dolgozók már februárban átlagosan 12,5 százalékkal magasabb bért kapnak és emelkednek egyéb juttatások is.

 A munkáltató és a szakszervezetek képviselői január 18-án, csütörtökön egyeztek meg a 2024-es évre érvényes BKV-s bérfejlesztés részleteiről. A főváros és a bérszövetséget alkotó érdekképviseletek között érvényben lévő Bérpolitikai Megállapodás értelmében 12,5 + 1 százalékos keret állt rendelkezésre. A megállapodás szerint 2024-ben átlagosan 12,5 százalékos lesz az alapbérfejlesztés. Egyéb bérelemek is emelkednek, a megállapodás ugyanis forrást biztosít egyebek között a szenioritási rendszer megőrzéséhez és a Budapest pótlék emeléséhez.

A bérfejlesztés differenciált mértékű, többek között a járművezetők, a járművezető tanulók, egyéb hiányszakmában foglalkoztatottak és a kulcspozíciókban dolgozók számíthatnak átlag feletti fizetésemelésre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!