TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

Most 200 millió euróval kevesebb nyereségre számítanak, mint korábban.

Rontotta éves előrejelzését az E.ON, Németország legnagyobb energetikai csoportja, miután a koronavírus-járvány kedvezőtlenül hatott hálózatára és kiskereskedelmi üzletágára a második negyedévben.

"Sokkal világosabban látjuk a helyzetet, mint az első negyedév végén, és nagyobb bizalommal tekinthetünk előre a folyó év második felére" - mondta Johannes Teyssen vezérigazgató a vállalat szerdán kiadott gyorsjelentését kommentálva.

Az E.ON immár arra számít, hogy a kamat- és adófizetés előtti (EBIT) nyeresége 3,6 milliárd és 3,8 milliárd euró, míg a kiigazított nettó profit a másfél milliárd és 1,7 milliárd euró közötti sávba eshet idén. Korábban 3,9-4,1 milliárd euróra várták a kamat- és adófizetés előtti nyereséget, a tiszta hasznot pedig 1,7-1,9 milliárd euróra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az esseni energiaipari cég az idei első hat hónapot 546 millió euró adózás utáni nyereséggel zárta, ami 1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 542 millió eurót.

A kamatok és adózás előtti eredmény (EBIT) 26 százalékkal 2 milliárd, 162 millió euróra nőtt. A kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 35 százalékkal, 3 milliárd 656 millió euróra emelkedett. A cég bevétele 90 százalékkal, 30 milliárd 503 millió euróra ugrott a tavalyi első féléves 16 milliárd 14 millió euróról.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.